Υποχρεωμένος ο Αρης, με κάθε τρόπο, να κεφαλαιοποιήσει τη νίκη στην Τούμπα

Βασίλης Μάστορας14 Μαΐου 2022

O Aρης στον πιο κρίσιμο, μέχρι τον επόμενο, αγώνα των πλέϊ οφ έδειξε αγωνιστική δυναμική και πίστη στη νίκη.

Ετσι κατάφερε να νικήσει μέσα στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ, να «εξαφανίσει» την γκρίνια που πριμοδότησαν οι ήττες από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και να βρεθεί πάλι πρόσωπο με πρόσωπο με την έξοδο στην Ευρώπη. 

Στόχο τον οποίο αν τελικώς τον πετύχει, θα είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που θα πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο, γεγονός πολύ σημαντικό, ανεξαρτήτως από τα στραπάτσα που ακολούθησαν τις τρεις προηγούμενες φορές στην προκριματική φάση.

Ο Αρης λοιπόν σήμερα έχει μπροστά του ακόμη μία πρόκληση. Να νικήσει την ΑΕΚ και να πανηγυρίσει μέσα στο «σπίτι» του τη συμμετοχή του στο Conference League. Οι «κίτρινοι» έχουν μία μόνο επιλογή, τη νίκη, αν θέλουν να κοιμούνται ήσυχοι και να μην αγωνιούν στα τελευταία 90 λεπτά των πλέϊ οφ. 

Οι δύο αντίπαλοι γνωρίζονται καλά μετά τους τρεις φετινούς αγώνες κι έχουν την ίδια δίψα για την επιτυχία. Θεωρητικά ο γηπεδούχος έχει ένα μεγαλύτερο αβαντάζ για τη νίκη, αλλά πολλές φορές ετούτο πάει περίπατο. Ούτε πρέπει να ξεγελάει τις δύο ομάδες το τι έκαναν την προηγούμενη αγωνιστική. Ο σημερινός αγώνας είναι ένας ξεχωριστός αγώνας, που δεν έχει αύριο. 

Είναι κάτι σαν τη «μητέρα των μαχών» για τις δύο ομάδες. Ο Αρης σαφώς είχε ένα καλύτερο crash test για την αγωνιστική του ετοιμότητα στην Τούμπα, αλλά πρέπει να έχει την ανάλογη συνέχεια. Οι «κίτρινοι» που έχουν πάρει τον αέρα του ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισαν φέτος προβλήματα με τον «δικέφαλο», αλλά αντιθέτως αντιμετώπισαν μεγάλα με μικρομεσαίους αντιπάλους. 

Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο ζητούμενο για τον Αρη είναι να «ξυπνήσει» ο ποδοσφαιρικός εγωισμός των παικτών, ο οποίος όταν αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ φθάνει στο pick. Τεράστια λοιπόν η νίκη της Τούμπας, αλλά αν δε συνδυαστεί με νίκη και στον σημερινό αγώνα θα μοιάζει με φωτοβολίδα.

Αγωνιστικά ο Αρης απέδειξε και στην Τούμπα, ότι μπορεί και γίνεται απειλητικός όταν οι επιθετικοί του έχουν χώρους. Αντιθέτως απέναντι σε κλειστές άμυνας το πρόβλημα παραμένει ακόμη άλυτο. Αρα το «στοίχημα» είναι να βρει τρόπο να ρίξει την ΑΕΚ στην παγίδα τού να πάρει πρωτοβουλίες. Κι αν κερδίσει αυτό το στοίχημα θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.