Υπό του μηδενός το επίπεδο της αντιπαράθεσης στο ποδόσφαιρο

Δημήτρης Κανελλάκης09 Δεκεμβρίου 2020

Εχει αρχίσει να γίνεται κουραστική αυτή η ιστορία με την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον καθένα που βγαίνει και λέει ό,τι θέλει, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά, διατηρώντας και ενισχύοντας το κλίμα του φανατισμού, καταγγέλλοντας γενικώς και αδιακρίτως, αφήνοντας να αιωρούνται υποψίες για φοβερά και τρομερά πράγματα.

Είναι η μεγαλύτερη παθογένεια αυτή την στιγμή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο χειρότερος εχθρός, του, ό,τι πιο καταστροφικό θα μπορούσε να του συμβεί.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάει μπροστά, όσο το μόνο που ενδιαφέρει τους πρωταγωνιστές του είναι να λασπώσουν ο ένας τον άλλο και μέσα από αυτή τη διαδικασία, ειδικά οι μεγάλες ομάδες, να κρατήσουν συσπειρωμένο το κοινό τους.

Το ποδόσφαιρο θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο όσο αυτή τη διαδικασία θα την παρακολουθούν αμέτοχοι η ΕΠΟ, η Πολιτεία, τα δικαιοδοτικά όργανα.

Διότι, είναι δεδομένο πως την παρακολουθούν... σφυρίζοντας αδιάφορα. Δεν υπάρχει καμία δραστική παρέμβαση, καμία ουσιαστική νομοθέτηση, καμία απολύτως βούληση να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα, να υποχρεώσουν κάθε... κατεργάρη να καθίσει στον πάγκο του.

Είναι απίστευτα χαμηλό, πλέον, το επίπεδο της αντιπαράθεσης. Κι είναι φανερό ότι αυτό ακριβώς επιδιώκουν όσοι συμμετέχουν σε αυτή την αντιπαράθεση. Να την πάνε, αν είναι δυνατό, σε επίπεδο υπό του μηδενός.

Διότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να απευθυνθούν σε κοινά που δυσκολεύονται να σκεφτούν, να αξιολογήσουν και να καταδικάσουν τις πρακτικές τους, κοινά που εύκολα θα πέσουν στην παγίδα της συνθηματολογίας και της πόλωσης, που θα φανατιστούν περισσότερο και θα ακολουθήσουν τυφλά.

Ομως, όλα αυτά, αν η ΕΠΟ θέλει να τα ανέχεται, αν είναι άβουλη ή αδύναμη, η Πολιτεία δεν μπορεί να τα δέχεται.

Αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, δεν είναι θέαμα, δεν είναι χαρά, δεν είναι διασκέδαση. Αυτό είναι στρατοί, σύγκρουση, φανατισμός, μία μονίμως πολωτική διαδικασία.

Τι να τις κάνουμε τις ολιστικές μελέτες και τις επιτροπείες, τι να τους κάνουμε τους ξένους αρχιδιαιτητές και τα golden boys της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, όταν εμείς εδώ στην Ελλάδα, χωρίς καμία συνέπεια, μπορούμε να βγαίνουμε και να δυσφημούμε, να προσβάλλουμε, να διασύρουμε τον οποιονδήποτε;

Καμία ολιστική μελέτη, κανένας ξένος αρχιδιαιτητής, καμία επιτροπεία δεν θα μας σώσει. Αυτό το ποδόσφαιρο θέλουμε, αυτό το ποδόσφαιρο βολεύει κάποιους κι αυτό το ποδόσφαιρο θα συνεχίσουμε να έχουμε. Δυστυχώς...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.