«Τα παιδιά της περσινής εθνικής νέων θα μπορούσαν να είναι στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ»

Metrosport Team21 Ιουνίου 2020

Ο Χρήστος Τζόλης ήταν ο πρωταγωνιστής της νίκης του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΟΦΗ (3-1) και ο γυμναστής της Εθνικής Νέων, Νίκος Καρύδας, μιλώντας στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Action Zone εξέφρασε την απορία του γιατί παιδιά του Δικεφάλου που πέρυσι είχαν εξαιρετική πορεία τόσο με την Κ19, όσο και με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεν πήραν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα των νταμπλούχων Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ο Χρήστος είναι μέλος της Εθνικής Νέων και τον έχω παρακολουθήσει σε πολλά παιχνίδια της Κ19 του ΠΑΟΚ. Είναι ένα παιδί που έχει ανοίξει τους ορίζοντές τους και μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα, αρκεί όμως να κρατήσει χαμηλό προφίλ. Στην Ελλάδα πολύ εύκολα ανεβάζουμε ή κατεβάζουμε κάποιον. Είναι σε μια μεγάλη δεξαμενή που έχει έμπειρους και μεγαλύτερους παίκτες από αυτόν. Είναι ευχάριστο να βλέπεις νεαρά παιδιά να αξιοποιούνται στις πρώτες ομάδες γιατί αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Στην Ελλάδα είναι θέμα συγκυριών και το ταλέντο περισσεύει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν παίρνουν νωρίς τις ευκαιρίες που πρέπει. Αυτό έχει να κάνει γιατί έτσι είναι η νοοτροπία και η κουλτούρα μας. Ο προπονητής έχει μια άλλη φιλοσοφία και η γραμμή της διοίκησης είναι άλλη. 

Όταν ο βαθμός δυσκολίας είναι μεγάλος, τότε θα φανεί τι εξέλιξη θα έχει ένας παίκτης. Οι ομάδες δεν χτίζονται σε έναν χρόνο, αλλά σε βάθος χρόνου. Αναρωτιέμαι αν στον κόσμο αρέσει να βλέπει έναν σταρ ή έναν νεαρό άσο στον αγωνιστικό χώρο. Στην Ελλάδα φοβόμαστε να χρησιμοποιούμε νεαρούς ποδοσφαιριστές και δεν γίνεται σωστή διαχείριση. Εγώ θέλω να βλέπω αυτά τα παιδιά στις ομάδες μέσα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τα έχει ανάγκη. Δεν μπορώ να βλέπω ομάδες επαρχιακές που δεν έχουν μεγάλα μπάτζετ να μην στηρίζονται στα δικά τους παιδιά. Υπήρχαν παιδιά από πέρυσι που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο στην Κ19 όσο και στην Εθνική Νέων που θα μπορούσαν να είναι στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ, αλλά δεν το είδαμε. Να γίνει βασική αρχή στις ομάδες κάθε χρόνο να ανεβαίνουν αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα».

Για τους επαναληπτικούς αγώνες Κυπέλλου:

«Ενδιαφέροντα παιχνίδια και τα δυο. Ο ΠΑΟΚ έχει βγει από τους στόχους του Πρωταθλήματος, όπως και η ΑΕΚ και νομίζω πώς στόχος των δυο Δικεφάλων είναι η δεύτερη θέση και το Κύπελλο. Ο Άρης είναι μια καλά μονταρισμένη ομάδα και διψάει για το τρόπαιο. Κίνητρο υπάρχει και από τους τέσσερις, αυτό είναι δεδομένο. Έχουμε δει ωραίους αγώνες μετά την κρίση και οι ομάδες φάνηκαν έτοιμες παρόλο που έμειναν δυο μήνες εκτός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού».

Και κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είδαμε πολλές περιπτώσεις τραυματισμών παρά την μεγάλη απραξία των παικτών. Οι ποδοσφαιριστές μετά την καραντίνα έδειξαν έτοιμοι και να ξέρετε κάτι ότι στον πόλεμο έχουμε πάντα απώλειες. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα επαφής και σίγουρα δεν γίνεται να μην υπάρχουν τραυματισμοί».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.