Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Μπάγερν Μονάχου!

Δημήτρης Καλαϊτζής25 Σεπτεμβρίου 2020

Η επέλαση της Μπάγερν Μονάχου συνεχίζεται! Οι Βαυαροί μετά το Τσάμπιονς Λιγκ, κατέκτησαν και το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Παρότι βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ, κατάφεραν μέσω της παράτασης να κάμψουν την αντίσταση της σκληροτράχηλης Σεβίλλης (2-1) και να βάλουν μία ακόμα κούπα στην πλούσια τροπαιοθήκη τους!

Οι Ανδαλουσιάνοι άρχισαν με τους καλύτερους οιωνούς το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 13ο λεπτό της αναμέτρησης ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, χάρις την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οκάμπος. 

Ωστόσο, η χαρά τους κράτησε για 20 λεπτά, αφού οι Βαυαροί έφεραν το ματς στα ίσα με τον Γκορέτσκα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Φλικ ανέβασε στροφές και κατάφερε να βρει δίχτυα στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Λεβαντόφσκι. Ο Πολωνός συνεργάστηκε άψογα με τον Μίλερ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε ότι το κανόνι των Γερμανών ήταν πιο μπροστά και γι΄ αυτό ακύρωσε το τέρμα.

Την πιο μεγάλη ευκαιρία του αγώνα έχασε η Σεβίλλη λίγο πριν το φινάλε. Ο Ελ Νεσίρι βγήκε απέναντι στον Νόιερ, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Γερμανό γκολκίπερ που κράτησε όρθια την Μπάγερν. Στα εναπομείναντα λεπτά, δεν άλλαξε κάτι με το ματς να οδηγείται στην παράταση. 

Η Σεβίλλη μπήκε φουριόζα στο έξτρα ημίωρο και λίγο έλειψε να σκοράρει και δεύτερο γκολ. Ο Ελ Νεσίρι άδειασε με ωραία ενέργεια τον Αλάμπα, αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε αρχικά ο Νόιερ και μετά βρήκε στο δοκάρι. 

Στο 104΄ οι Βαυαροί βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα για δεύτερη φορά. O Αλάμπα έκανε το σουτ, ο Μπόνο απέκρουσε ασταθώς και ο Μαρτίνεθ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. 

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι και η Μπάγερν σήκωσε για δεύτερη φορά στην ιστορία της το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.