Υπέροχες στιγμές: Μήνυμα κόντρα στη βία από τους πιτσιρικάδες όλων των ακαδημιών στη μνήμη του Αλκη (vids)

Κωστής Παναγιώτου28 Μαΐου 2022

Η σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών και η σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Α.Π.Θ. υπό την αιγίδα του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα διοργάνωση το 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου, το Σάββατο 28 Μαΐου στα γήπεδα των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του 19χρονού Άλκη Καμπανού και προς τιμήν του Λεβ Γιασίν με τη συμμετοχή ακαδημιών ομάδων της Ε.Π.Σ.Μ., του Άρη, του Ηρακλή, του Ολυμπιακού, του Π.Α.Ο.Κ., του Παναθηναϊκού και παιδιών προσφυγικών δομών.

Οι εικόνες ήταν υπέροχες, με τις ομάδες να είναι ενωμένες και τα παιδιά να στέλνουν το μήνυμα πως το ποδόσφαιρο ενώνει πέρα από σύνορα, κοινωνικές προελεύσεις, αντιθέσεις, οπαδικές προτιμήσεις και αφετέρου μέσα από το παιχνίδι να συμβάλει στις διαδικασίες ένταξης και ειρηνικής συνύπαρξης.

Στο τουρνουά παρευρέθηκαν και οι γονείς του αδικοχαμένου Αλκη Καμπανού ενώ η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες του Γιώργου Τζέτζη, Κοσμήτορα στα ΤΕΦΑΑ, και του Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, Κοσμήτορα Οικονομικών και πολιτικών επιστημών του ΑΠΘ.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Metrosport.gr







Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.