Υπερηχητικός ο ΠΑΟΚ, πέρασε με πεντάρα από την Λαμία (vids)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου08 Μαρτίου 2023

Ο ΠΑΟΚ έκανε απογευματινό περίπατο στο ΔΑΚ Λαμίας απέναντι στην τοπική ομάδα, επικρατώντας με 1-5, με πέντε διαφορετικούς σκόρερ, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Νάρεϊ άνοιξε το σκορ στην πρώτη επίθεση του Δικεφάλου, ο Κωνσταντέλιας διπλασίασε τα τέρματα των ασπρόμαυρων στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου, μετατρέποντας σε διαδικαστική διαδικασία το υπόλοιπο ματς. Από το 62' μέχρι το 69' οι ασπρόμαυροι πέτυχαν άλλα τρία γκολ, με τους Αουγκούστο, Τόμας και Σάστρε, φεύγοντας θριαμβευτές από τον αγωνιστικό χώρο. Μείωσε ο Μαρτίνεθ στο 85'.

Πριν την συμπλήρωση 15 δευτερολέπτων το 0-1!

Ο ΠΑΟΚ ήθελε να διευκολύνει την ζωή του και να καθαρίσει από το πρώτο ματς την υπόθεση πρόκριση και μπήκε αποφασισμένος στον αγωνιστικό χώρο. Προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα, έπειτα από κλέψιμο του Κωνσταντέλια και ασίστ του Ζίβκοβιτς στον Νάρεϊ στο δεύτερο δοκάρι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Γερμανός εξτρέμ.

Ακολούθησε στο 3' κεφαλιά του Τόμας στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Γκαραβέλης πρόλαβε και έβαλε τα χέρια του πάνω στην μπάλα διώχνοντας σε κόρνερ, ενώ στο 13' ο πάγκος του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα για πεντακάθαρο χέρι του Αντέτζο, ωστόσο, το VAR ούτε καν κάλεσε τον διαιτητή να δει την φάση στο VAR. Στο 16' είδαμε την πρώτη τελική της Λαμίας.

Ο Κωνσταντέλιας ξεκίνησε και τελείωσε την φάση του 0-2

Ο Μαρτίνεθ βρέθηκε πλάγια μέσα στην περιοχή με την μπάλα στα πόδια, σούταρε δυνατά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ινγκασον και κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Ο Νάρεϊ στο 20' σούταρε από διαγώνια θέση μέσα από τα καρέ του Γκαραβέλη, όμως, ο γκολκίπερ της Λαμίας κατάφερε να μπλοκάρει και στο 25' ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο τέρμα.

Ο νεαρός άσος πήρε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, αυτός στον Σάστρε και ο Ισπανός μπακ την κατάλληλη στιγμή γύρισε στην μικρή περιοχή για να ολοκληρώσει με γκολ τη φάση ο «Ντέλιας». Στα δύο επόμενα λεπτά ήρθαν και δύο μεγάλες ευκαιρίες, στο 26' και στο 27'. Αρχικά, ο Κωνσταντέλιας πέρασε τον Γκαραβέλη, πλάσαρε και η μπάλα απομακρύνθηκε λίγο πριν την γραμμή και μετά την εκτέλεση του κόρνερ ο Αουγκούστο σούταρε από το πέναλτι, η μπάλα «έγλειψε» το δοκάρι και έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου. Από εκεί και πέρα, το ματς «έσβησε» και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε άλλη αξιοσημείωτη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε κάνοντας περισσότερο διαχείριση του υπέρ του σκορ και λιγότερο προσπαθούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα. Απείλησε στο 57', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Νάρεϊ στο δεύτερο δοκάρι και εξ' επαφής κεφαλιά του Ινγκασον απέκρουσε ο Γκαραβέλης.

Τρία γκολ από το 62' μέχρι το 69'

Από το 62' και μετά, ωστόσο, ο Δικέφαλος πάτησε το γκάζι σημειώνοντας τρία γρήγορα τέρματα. Στο 62' ο Αουγκούστο με... καλλιτεχνικό ψηλοκρεμαστό πλασέ από το ύψος της περιοχής υπέγραψε το 0-3, στο 67' ο Τάισον βρήκε με κάθετη τον Τόμας, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα και δύο λεπτά αργότερα, ο Ζίβκοβιτς έβγαλε τον Σάστρε στην πλάτη της άμυνας και ο Ισπανός νίκησε από πλάγια θέση τον Γκαραβέλη. Το μόνο που κατάφερε η Λαμία ήταν να μειώσει σε 1-5 με τον Μαρτίνεθ στο 85', με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι. Στις καθυστερήσεις, ο γκολκίπερ της Λαμίας έκανε λάθος έξοδο, ο Κουλιεράκης σούταρε στην εξέλιξη, η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

MVP

Ποιον να πρωτοεπιλέξεις... Ο Ζίβκοβιτς μοίρασε δύο γκολ, ο Κωνσταντέλιας ένα και πέτυχε άλλο ένα, ο Νάρεϊ ήταν και πάλι μέσα στις φάσεις. Οποιον και να διαλέξουμε θα αδικήσουμε κάποιον άλλον.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Βεργέτης δεν ειδοποιήθηκε από το VAR να δει στο πρώτο ημίχρονο το πεντακάθαρο χέρι του Αντέτζο σε διεκδίκηση με τον Τόμας και να υποδείξει το πέναλτι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λαμία: Γκαραβέλης, Βασιλαντωνόπουλος (46' Σιμόν), Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Τζανδάρης (59' Νούνιεζ), Στάνκο (59' Ντε Βινσέντι), Μαρτίνεζ, Σλίβκα, Ασκόφσκι (65' Αμπάντα), Μανούσος (65' Μεντίνα)

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε, Αουγκούστο (63' Σβαμπ), Ντάντας, Νάρεϊ (71' Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (63' Τάισον), Ζίβκοβιτς (75' Μπίσεσβαρ), Τόμας (75' Τζίμας)

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.