Υπέγραψε το μνημόνιο ο Μητσοτάκης: «Να καθαρίσουμε!»

Δημήτρης Καλαϊτζής25 Φεβρουαρίου 2020

Στην Ελλάδα βρίσκονται από την Δευτέρα (24/2) ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και ο αντιπρόεδρος της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ όπου είχε μία σειρά συναντήσεων με ανθρώπους της ΕΠΟ και της κυβέρνησης. Σήμερα, (25/2) συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Κυριάκο Μητσοτάκη και υπεγράφη το μνημόνιο, ώστε να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μετά τις υπογραφές ο κ. Μητσοτάκης προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πήραμε την πολιτική απόφαση να καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο. Ζητάμε τη βοήθειά σας γι αυτό το σκοπό. Θέλουμε να πετύχουμε εκεί που οι άλλοι απέτυχαν», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Και συνέχισε: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα πιο αγαπητά σπορ στην Ελλάδα και το προϊόν αυτή τη στιγμή δεν είναι αυτό που θέλουμε. Είμαι ενθουσιασμένος που υπογράψαμε αυτή τη συμφωνία, η οποία δείχνει την πρόθεσή μας να βελτιώσουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν είπε: «Πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο θα βρει τη λύση από μόνο του. Χωρίς βοήθεια. Αυτή η συμφωνία δε σημαίνει την παρέμβαση της κυβέρνησης, αλλά τη θέλησή της για να βοηθήσει. Έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά τοπ χώρα, όπως ήταν το 2004».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.