«Υπάρχει Ευρωβουλευτής που δεν έκανε δουλειά και όμως έγινε υπουργός και πρωθυπουργός»

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2022

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στην Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην Ευρωβουλευτής και συνταγματολόγος κ. Κώστας Χρυσόγονος ο οποίος αναφέρθηκε στις τρέχοντες εξελίξεις στο Ευρωκοινοβούλιο. Μεταξύ άλλων στάθηκε στην υπόθεση της κ. Καϊλή και αυτή της κ. Σπυράκη.

Για την υπόθεση του συνεργάτη της κ. Σπυράκη και κατά πόσο έχει η ίδια ευθύνη:
«Δεν θέλω να κάνω υποθέσεις αλλά μπορώ να σας πω κάτι απλό. Οι συνεργάτες που υπάρχουν στους Ευρωβουλευτές είναι εκεί για να εργάζονται, όχι για να κάθονται. Η κοινοβουλευτική δραστηριότητα αποτυπώνεται σε αριθμούς για όλους. Αυτό που θα έπρεπε να αναδεικνύεται για να αποφεύγονται τέτοια φαινόμενα είναι ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση από τα ΜΜΕ της Ελλάδας για την δραστηριότητα του καθενός. Υπάρχει μάλιστα παράδειγμα τέτοιου Ευρωβουλευτή που δεν φαινόταν στο Ευρωκοινοβούλιο που έγινε πρώτα υπουργός και έπειτα πρωθυπουργός».

Αν ισχύει η καταγγελία που υπάρχει ότι υπάρχουν Ευρωβουλευτές που ζητούν μέρος της αμοιβής των συνεργατών τους:
 «Αυτό ακούγεται γενικά. Μάλιστα στην προηγούμενη θητεία μου ως εισηγητής νομικών υποθέσεων ήρθε μια τέτοια καταγγελία από βοηθό Ευρωβουλευτή η οποία μάλιστα συνοδευόταν από αίτημα των Ελληνικών αρχών να αρθεί η ασυλία του συγκεκριμένου προσώπου. Εν τέλει εκτιμήθηκε ότι η καταγγελία δεν ήταν αληθής, η υπόθεση θεωρήθηκε στημένη και απορρίφθηκε και το αίτημα άρσης ασυλίας».

Για την υπόθεση Καϊλή: 
«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι το Κατάρ που ξόδεψε τόσα χρήματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, βρήκε να δωροδοκήσει μια αντιπρόεδρο και έναν Ευρωβουλευτή. Πιστεύω ότι θα προσπαθούσε να βρει πρόσωπα πιο κεντρικά. Νομίζω ότι υπάρχουν και άλλοι που πήραν χρήματα αλλά ίσως να ήταν λιγότερο απρόσεκτοι από την κ. Καϊλή και δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη».

Αν έχουν πλησιάσει τον ίδιο για χρηματισμό:
 «Αν είσαι σωστός στις επαφές που κάνεις και κρατάς την απόσταση δεν μπορεί κάποιος να σου αφήσει ούτε υπαινιγμό».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.