«Υπάρχουν ξυλοδαρμοί διανομέων από εργοδότες επειδή δεν πήγαν γρήγορα την παραγγελία»

Metrosport Team10 Νοεμβρίου 2021

Ο Βασίλης Κεφαλάς από το Σωματείο των διανομέων μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95,5 για όσα συμβαίνουν στο χώρους και τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και σήμερα (9/11) πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.

Αναλυτικά όσα είπε

«Κατεβήκαμε μαζί με τους σερβιτόρους, τους μάγειρες και τους υπαλλήλους ξενοδοχείων ως ένας ενιαίος κλάδος που είμαστε. Φυσικά στην πρωτοπορία λόγω και της άνθισης του επαγγέλματος βρίσκονται οι ντελιβεράδες, αφού και τα προβλήματα στο επάγγελμα είναι πάρα πολλά.

Με νούμερο ένα τα εργατικά δυστυχήματα που εμείς τα ονομάζουμε δολοφονίες. Κράτος και κυβέρνηση συνεχίζουν να αποφεύγουν  τις εκκλήσεις και τις απαιτήσεις που έχουμε να ρυθμιστεί το πρόβλημα με την ανομία που επικρατεί στα  καταστήματα δηλαδή οι εργοδότες δεν δίνουν, σύμφωνα με το νόμο, τον απαραίτητο εξοπλισμό στους διανομείς. και δεν πληρώνουν το αντίστοιχο ποσό σε καύσιμα.

Επίσης, υπάρχει και το πρόβλημα της πίεσης του χρόνου από τους εργοδότες. Είχαμε και περιστατικά ξυλοδαρμών συναδέλφων από τους εργοδότες επειδή δεν πήγαιναν γρήγορα τις παραγγελίες, τα έχουμε καταγγείλει πολλές φορές αυτά.  Συγκεκριμένα τρις περιπτώσεις στη Θεσσαλονίκη και μια στην Αθήνα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση και δεν πληρώνουν τα νόμιμα, ούτε καν τον κατώτατο μισθό, δεν συζητάμε καν για αργίες, Κυριακές και βράδια, που δουλεύουμε κυρίως εμείς».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.