Υπάρχουν ομάδες και… ομάδες

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος31 Οκτωβρίου 2020

Διαδοχικά παιχνίδια, ευρωπαϊκές διοργανώσεις και Κύπελλο (στην Ιταλία) δημιουργούν μια ιδιαίτερη κατάσταση για τις ομάδες. Επιπρόσθετη κόπωση, μεγαλύτερες απαιτήσεις και ανάγκη για ευρύ ρόστερ. Πέραν όμως αυτού, υπάρχουν ομάδες και πραγματικές… ομάδες. Εκεί θα κινηθούμε.

Στην Ιταλία εκτός των αγώνων Champions League – Europa League που είχαν οι “ευρωπαίοι”, υπήρχαν αγώνες Copa Italia μεσοβδόμαδα. Ας το έχουμε κατά νου. Η Αταλάντα έχει δύο σερί παιχνίδια χωρίς νίκη στο Campionato. Τρίτο να μην κερδίσει, θα είναι πάρα πολύ. Ειδικά κόντρα στην Κροτόνε που είναι προβληματική στην άμυνα, είναι στις δυνατότητές της να κερδίσει εμφανίζοντας μεγάλο σκορ. Η πρωτοπόρος Μίλαν είναι σοβαρή και ουσιαστική. Πολύ καλύτερη από την Ουντινέζε που ειδικά αμυντικά έχει μεγάλα προβλήματα. Ναι στους Ροσονέρι σε απόδοση κοντά στο 1,75. Όπως και στη φορμαρισμένη Ρόμα που δεν παράτησε το ματς στο Μιλάνο, κόντρα στην Φιορεντίνα που έχει τα σκαμπανεβάσματά της. Από τα δύο όμως, προτιμώ ξεκάθαρα τη Μίλαν και λόγω αντιπάλου. Πολύ πιο ελκυστικό μου μοιάζει το GG & Over 3,5 στο Νάπολι-Σασουόλο λόγω φιλοσοφίας και των δύο ομάδων. Η Νάπολι εντός γηπέδου παραμένει αήττητη και σκοράρει, ενώ η Σασουόλο έχει την καλύτερη επίθεση στην Ιταλία. Στο ντέρμπι της Γένοβας η Σαμπντόρια δικαίως είναι φαβορί. Έρχεται από εξαιρετικά αποτελέσματα και συναντά την αιώνια αντίπαλό της, Τζένοα, χωρίς ρυθμό και με προβληματική εικόνα. Συμφωνώ στη λογική πως σε τέτοια ματς η διαφορά των αντιπάλων μειώνεται, αλλά η Σαμπντόρια σ’ αυτή τη φάση, είναι σαφώς καλύτερη. Μια σκέψη που πάει σε δεύτερη επιλογή όμως είναι η νίκη της Ίντερ χωρίς να δεχθεί γκολ από την Πάρμα, ενώ (σαν ζευγάρι είναι για Over) δεν είναι τόσο μεγάλο αουτσάιντερ η Κάλιαρι στην έδρα της Μπολόνια…

Στην Ισπανία οι νίκες των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα δεν δίνουν αξία στοιχηματική. Ίσως για την Μπάρτσα σ’ έναν συνδυασμό χωρίς να δεχθεί γκολ, αλλά και πάλι είναι από τα σημεία που μπορεί από το πουθενά να… βγεις έξω. Προτιμώ τρία διπλά που έχουν βαθμό δυσκολίας, που θέλουν ρίσκο, αλλά έχουν και πιθανότητες. Τρεις νίκες… ομάδων. Δυνατών. Με την πραγματική ουσία της λέξης. Της πρωτοπόρου Σοσιεδάδ στο Βίγκο επί της Θέλτα. Πολύ πειστική γενικώς, με καλές επιστροφές, παρ’ ότι έχασε από τη Νάπολι μεσοβδόμαδα, κόντρα στη Θέλτα που έχει τα θέματά της. Η δεύτερη είναι η Σεβίγια. Πηγαίνει σε δύσκολη έδρα, στο Σαν Μαμές. Εμπνέει σεβασμό η Αθλέτικ. Αγωνιστικά όμως σ’ αυτή τη χρονική περίοδο είναι στα κάτω της και οι Ανδαλουσιάνοι είναι ανώτεροι. Όπως και η Χετάφε. Εδώ κι αν δεν έχουμε το παράδειγμα πραγματικής ομάδας, κόντρα σε κάτι… σαν ομάδα. Οι Μαδριλένοι έχουν τον τρόπο τους, είναι κομπλέ αγωνιστικά και θα αντιμετωπίσουν τη Βαλένθια που έχει εσωτερικά θέματα από την αρχή της σεζόν, που αν και έχουν παίκτες με ποιότητα, δεν έχουν σε καμία περίπτωση χημεία και ομαδικότητα.

Συνολικά θα κρατήσουμε τέσσερις επιλογές, δίχως να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες που δεν μπήκαν στην τετράδα είναι δεύτερης διαλογής. Πρόκειται καθαρά για θέμα “χημείας”.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΚΡΟΤΟΝΕ – ΑΤΑΛΑΝΤΑ 2 & OVER 3,5

ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ – ΤΖΕΝΟΑ 1

ΘΕΛΤΑ - ΣΟΣΙΕΔΑΔ 2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.