Υπάρχουν κίνητρα! Υπάρχει φιλότιμο;

Δημήτρης Μπούζας13 Ιουνίου 2020

Έκλεισε και μάλιστα πολύ σύντομα ο κύκλος των καταθέσεων απόψεων αλλά και των αντιπαραθέσεων που αφορούσαν την πρόσφατη ταπεινωτική ήττα του ΠΑΟΚ. Κι αυτό γιατί περίμενε έξω από την Τούμπα… η νέα υποχρέωση και ο ενδεχόμενος κίνδυνος να έχουμε μια καινούργια περιπέτεια. Η κάθοδος στην Αθήνα στο δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, χαρακτηρίζεται και είναι ένα πολύ σκληρό τεστ για τους τρεκλίζοντες αγωνιστικά νταμπλούχους, από τη στιγμή που παίζουν σχεδόν τα ρέστα τους, έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι βαθμολογικές συνθήκες.

Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση, είναι το πως θα αντιδράσουν οι πιεσμένοι και στριμωγμένοι πλέον παίκτες και ο Πορτογάλος κόουτς και αν θα παρουσιάσουν μια εικόνα διαφορετική από εκείνη την τραγική της Κυριακής, αλλά και αρκετών επίσης αναμετρήσεων της φετινής αγωνιστικής περιόδου. Κίνητρα ασφαλώς και υπάρχουν ακόμη. Όμως με την διαπίστωση ότι αυτή τη στιγμή λείπουν ο εγωισμός, η ψυχή και το πάθος, στα περισσότερα από τα τελευταία παιχνίδια, σε συνδυασμό και με την περίεργη έλλειψη φυσικής κατάστασης, η όποια αισιόδοξη πρόβλεψη σκοντάφτει σε όχι και τόσο ευνοϊκές πιθανολογήσεις.

Εκτός εάν όλα αυτά τα αρνητικά και δυσοίωνα ανατραπούν κάποια στιγμή. Θα ήταν ευχής έργο αυτή η στιγμή, να φανεί στο αυριανό κομβικό παιχνίδι. Μόνον έτσι, θα διαφοροποιηθεί η στενάχωρη κι επικίνδυνη κατάσταση που έχει προκληθεί από τις τελευταίες πολύ άσχημες εμφανίσεις του δικέφαλου. Επιστρέφοντας στο 0-1 απέναντι σε μια μετριότατη ομάδα (το επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά) θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε ότι οι φίλοι του ΠΑΟΚ στο σύνολο τους παρά την πίκρα τους και με μόνη εξαίρεση κάποιους άμπαλους και γραφικούς που επιμένουν να σπρώχνουν κάτω από το χαλάκι τα σκουπίδια, μοίρασαν ακριβοδίκαια τις ευθύνες, θεωρώντας συνένοχους κόουτς και παίκτες.

Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα ασφαλώς δεν είναι και η ιδανική για να πιστεύει κανείς πως θα μπορούσε να γίνει ένα θαύμα ή μια ανατροπή. Όμως αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί εμπόδιο για κάποιους που είναι αποφασισμένοι και ορκισμένοι να διορθώσουν τα λάθη τους και να αποκαταστήσουν και τη δική τους εικόνα, αλλά και της ομάδας. Κίνητρα ασφαλώς και υπάρχουν ακόμη. Όμως για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξαναβρεθούν, όσα με τόση επιπολαιότητα χάθηκαν στο δρόμο. Επιβάλλεται ως εκ τούτου να επιστρέψει το ΠΑΟΚτσήδικο DNA, με την ψυχή, το φιλότιμο, το πάθος και την ποδοσφαιρική μαγκιά.

ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΟΥΛΑ

Ο Αυγενάκης ο αποκαλούμενος δικαίως και Υφυπουργός του Ολυμπιακού και όχι του ελληνικού αθλητισμού, συνεχίζει να προκαλεί. Κατευθυνόμενος και συγκαλυπτόμενος από τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ στην ομάδα της εύνοιας και των σκανδάλων, δείχνει να μην υπολογίζει τις αντιδράσεις των εκατοντάδων χιλιάδων ΠΑΟΚτσήδων, ούτε και τις επικοινωνιακές ενοχλήσεις από την ΠΑΕ. Μήπως ήρθε η ώρα οι βορειοελλαδίτες εκπρόσωποι του κυβερνόντος κόμματος κάποια στιγμή να ταρακουνήσουν τον Πρωθυπουργό και να τον ενημερώσουν για το τεράστιο κόστος που θα πληρώσει η Κυβέρνηση του, αφήνοντας ασύδοτο αυτόν τον ανεύθυνο τύπο;

ΥΓ1: Το δίδυμο Φωτιά – Διαμαντόπουλου και ο ρόλος ο αντίστροφος που έπρεπε να έχουν, δηλαδή ο ένας στο χορτάρι και ο άλλος στο VAR, βάζει σε ανησυχίες λόγω της ιδιαίτερης ιδιοσυγκρασίας του πρώτου τους ΠΑΟΚτσήδες.

ΥΓ2: Έντονη φημολογία για επαφή του Παντελή Κωνσταντινίδη με τον Βιεϊρίνια. Λέγεται ότι ο πρώτος προσκομίζει πρόταση του Λουτσέσκου για τον αρχηγό του ΠΑΟΚ.

ΥΓ3: Άλλη μια επιβεβαίωση για το κοινό πρόσωπο που συνδέει τις υποθέσεις Τζήλου – Κουρτζίδη θα βάλει σοβαρά εμπόδια στους όποιους κληθούν να δικάσουν, αν έχουν την διάθεση να απαλλάξουν και πάλι συγκεκριμένους ενόχους.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.