Υπάρχει το σενάριο τώρα που έφυγε ο Τζόλης να μην έρθει ο Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο;

Δημήτρης Μπούζας10 Αυγούστου 2021

Διάβαζα... στο ασπρόμαυρο ρεπορτάζ τις όποιες πιθανές ή απίθανες εξελίξεις μπορούν να υπάρξουν από στιγμή σε στιγμή, σε ότι αφορά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους υπεύθυνους της μεταγραφικής ενίσχυσης των κυπελλούχων. Και το έκανα με την ελπίδα να σχηματίσω μια άποψη για την ολοκλήρωση τους. Είναι αλήθεια πως δυσκολεύτηκα πολύ. Κι αυτό, γιατί ήμουν υποχρεωμένος να επιλέξω ή να συνδυάσω και να συνδέσω πολλές και διαφορετικές πληροφορίες, με δεδομένη την πανσπερμία των διακινούμενων επισήμως και ανεπισήμως ειδήσεων. Μερικές εκ των οποιών, σε οδηγούν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. 

Δυστυχώς στο ΠΑΟΚτσήδικο ρεπορτάζ είσαι αναγκασμένος να διατηρείς αρκετές επιφυλάξεις. Να είσαι δηλαδή προσεκτικός και να γνωρίζεις, να ξεχωρίζεις ποιους πρέπει να διαβάζεις και ποιους πρέπει να ακούς. Η πληθώρα των σιτιζόμενων και των διά παντός τρόπου ελεγχόμενων δυσκολεύει κάπως τα πράγματα. Ευτυχώς όμως αφήνει και αρκετό φως και χώρο στο να δεις και να ακούσεις κάποιους που «διαφέρουν». Οι τελευταίοι είναι εκείνοι που με τη δουλειά τους μέχρι τώρα έχουν αποδείξει ότι δεν είναι «βαποράκια» διακινούμενων ψευδολογιών που βολεύουν κάποιους, αλλά υπεύθυνοι και επίμονοι ερευνητές της αλήθειας. Την οποία αναζητούν και την βρίσκουν τελικά έστω και με πολύ κόπο. Αρκετές φορές έχω αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα και καταλαβαίνω ότι γίνομαι κουραστικός. Όμως κάποια στιγμή θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως η σωστή ενημέρωση είναι ένα βασικό όχημα για την ομαλή λειτουργία και την αποφυγή αδιεξόδων. 

Διαβάζοντας λοιπόν το ασπρόμαυρο ρεπορτάζ, σε κάποιο σημείο «σκόνταψα» πάνω στην επισήμανση ενός ρεπορτέρ, ο οποίος τόνιζε ότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ κάνει έρευνα εργασίας (!) για συγκεκριμένες αναγκαίες μεταγραφές. Σκέφτηκα λοιπόν ότι με το θέμα της πώλησης του Τζόλη που έκλεισε οριστικά και επίσης... ανοιχτό το αντίστοιχο της έλευσης ενός παίκτη του οποίου η παρουσία θα εξισορροπούσε την όλη κατάσταση, αποφάσισαν οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού έστω και την τελευταία στιγμή, να ασχοληθούν με τα κενά που φάνηκαν στα φιλικά παιχνίδια και διαπιστώθηκαν επίσης στην ταπεινωτική ήττα από τους Ιρλανδούς ερασιτέχνες. 

Επειδή αποδεδειγμένα και φέτος παρά τις όσες και τόσες επισημάνσεις αλλά και τις εξαγγελίες που αναφερόντουσαν στην ανάγκη της άμεσης και σοβαρής ενίσχυσης της ομάδας, είδαμε ότι η ύπαρξη έγκαιρου και υπεύθυνου μεταγραφικού σχεδιασμού αποτελεί όνειρο νυκτός στον όλο οργανισμό ΠΑΟΚ, περιοριζόμαστε στην ελπίδα έστω και την τελευταία στιγμή να λειτουργήσουν κάποιοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. 

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς και να έχει δίκιο βέβαια πως και ο φετινός μεταγραφικός σχεδιασμός ήταν μια από τα ίδια του παρελθόντος. Έγινε σε αχαρτογράφητα και θολά νερά. Η πρώτη μεταγραφή ο Τέιλορ που αποκτήθηκε κάπως έγκαιρα δεν χρησιμοποιήθηκε στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας του. Στην θέση του έπαιξε ο παίκτης που είχε χαρακτηριστεί αδύναμος κρίκος και που αυτή η εκτίμηση οδήγησε στην απόκτηση του Βραζιλιάνου που τελικά δεν έπαιξε. Ακολουθεί μια σωστή κίνηση έστω και καθυστερημένη με τον Ολιβέιρα και ύστερα από πολύ πίεση και απαράδεκτα καθυστερημένα, αποκτήθηκε ένας ολοκληρωμένος μέσος παίκτης (Κούρτιτς) σε μια θέση που κραύγαζε απεγνωσμένα για όχι μία και μόνο ενίσχυση, αλλά για περισσότερες. 

Τελικά ερχόμαστε ίσως σε ένα από τα πλέον κομβικά σημεία της μεταγραφικής δραστηριότητας που συνοδεύεται από ένα μεγάλο ερωτηματικό. Κι αυτό αφορά το αν υπάρχει πιθανότητα επαλήθευσης του σεναρίου που παρουσιάζει τον Τζόλη στη Νόριτς και τον Τζιοβίνκο να μην έρχεται στην Τούμπα. Οι τελευταίες πληροφορίες σε ό,τι έχει σχέση με τη δεύτερη περίπτωση είναι πραγματικά ανησυχητικές. 

Εν αναμονή λοιπόν πολλών και σημαντικών εξελίξεων που αφορούν ιδιαίτερα το συγκεκριμένο σενάριο, αλλά και τις τελευταίες μεταγραφικές κινήσεις, ευχόμαστε να προκριθεί η ομάδα στον επόμενο γύρο και να σοβαρευτούν κάποιοι επιτέλους που προκαλούν με την ασοβαρότητα τους και την ασχετοσύνη τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.