Υπάρχει σχέδιο... αποφυγής του «ολοκαυτώματος» στον Ηρακλή;

Δημήτρης Μπούζας03 Ιουνίου 2023

Μήπως και δεν είναι έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα γύρω από τις εξελίξεις στον πολύπαθο Ηρακλή; Οι οποίες εξελίξεις ούτε λίγο - ούτε πολύ, αναφέρονται όχι απλά σε αδιέξοδες καταστάσεις, αλλά σε τετελεσμένα τραγικά γεγονότα. Σαφέστατα η κατάσταση παρουσιάζει δυσκολίες και εμπόδια.

 Όμως αυτά δεν είναι ανυπέρβλητα. Θα μπορούσε κανείς μάλιστα ξεκινώντας από τον χαρακτηρισμό της υπόθεσης Μάρα, ως βασικής αιτίας για να πετάξουν λευκή πετσέτα εκείνοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη, να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν το ποσό που επιδικάστηκε (100 χιλιάδες ευρώ), να θεωρείται αυτό καθεαυτό και από μόνο του ικανό να τους εμποδίσει, για να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας σοβαρής και καλά μελετημένης.

Εικάζεται ότι πριν ανέβουν τις σκάλες του Δημαρχείου οι κ.κ Ευγενίου, Κούγιας και Τομ Παπαδόπουλος, θα είχαν σκανάρει αρκετές φορές… «τα πάντα όλα», όπως θα έλεγε και ο συγχωρεμένος Αλέφαντος, μηδέ και της περίπτωσης Μάρα εξαιρουμένης. Επιτυχημένος επιχειρηματίας ο Χαλκιδικιώτης πρόεδρος της Τρίγλιας, γνώστης – μάλλον παντογνώστης – λόγω των εμπειριών από μια σειρά Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών στις οποίες προέδρευσε ο Αλέξης, από κοντά και ο έστω άμαθος αλλά εθελοντής Τομ Παπαδόπουλος, ήταν ενήμεροι και γνώστες όλων των παραμέτρων και των αντίστοιχων ευθυνών του εγχειρήματος που αναλάμβαναν. 

Το να λακίσουν τώρα τόσο ξαφνικά γιατί έκανε την εμφάνιση του ένα «κατοστάρικο», μάλλον κάτι άλλο κρύβει και όχι αυτό που θέλουν να περάσουν προς τα έξω. Με δυο λόγια ο πανικός και η βιασύνη της εγκατάλειψης του Ηρακλή στη μοίρα του, μοιάζει περισσότερο με ένα μήνυμα, παρά σαν μια οριστική απόφαση. Μήνυμα ασφαλώς με πολλούς αποδέκτες, τους οποίους προφανώς προειδοποιεί πως αν δεν «βοηθήσουν» - με τον οποιοδήποτε τρόπο – τότε δεν θα αποφευχθεί το μοιραίο. Συνοψίζοντας, μπορούμε να πούμε ότι κάποιοι καλά ενημερωμένοι που ζουν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, πιστεύουν και υποστηρίζουν πως το σενάριο της «εγκατάλειψης» έχει και λόγους και στόχους. 

Οι οποίοι οδηγούν σε ένα καλά μελετημένο σχέδιο, με το οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις λιγότερες επώδυνες συνέπειες, όλα όσα προβλήματα απειλούν με ένα πραγματικό «ολοκαύτωμα» τον Ηρακλή. Το ότι οι «τρεις» φόρτωσαν (με την καλή έννοια και με την σύμφωνη γνώμη του) στον αξιόλογο και νουνεχή Φώτη Θέο – πρόεδρο του ΓΣ – το χρέος της διαχείρισης της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί, είναι ένα στοιχείο που ενισχύει την άποψη ότι υπάρχει σχέδιο και όχι άτακτη φυγή και εγκατάλειψη. Ένα δεύτερο επίσης στοιχείο που ενισχύει την ίδια άποψη, προστέθηκε με τα όσα πολύ ενδιαφέροντα αποκάλυψε στο «Metropolis 95,5» ο κύριος Ευγενίου, στην εκπομπή «Στη Σέντρα» με τον Γιώργο Μπούζο. 

Προσωπική μου άποψη, πέρα από κάποια έγκυρη πληροφόρηση που είχα, είναι ότι ο Ηρακλής δεν εγκαταλείφθηκε σε μια προδιαγεγραμμένη μοίρα. Η κυανόλευκη οικογένεια εκπροσωπούμενη επάξια από τον ΓΣ, παρακολουθεί άγρυπνα και σε μερικές των περιπτώσεων συμπορεύεται αν χρειαστεί, ώστε να αντιμετωπιστεί η ομολογουμένως επικίνδυνη κατάσταση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και τις λιγότερες - όπως προαναφέραμε – επώδυνες συνέπειες. Ο χρόνος θα δείξει αν και κατά πόσο δικαιωθούν όσοι πιστεύουν (ανάμεσα τους κι εμείς) ότι υπάρχει «σχέδιο» και όχι πλήρης «εγκατάλειψη».

ΥΓ1: Σαρωτικό το γκάλοπ του «Metropolis 95,5» και πολύ ενδιαφέρον το αποτέλεσμα του. Το ερώτημα στους ΠΑΟΚτσήδες ήταν ποιον προτιμάτε σαν φορ (έστω και σαν δεύτερο), τον Κρμέντσικ ή τον Μπράντον Τόμας. Το αποτέλεσμα; Ο Τσέχος σάρωσε, με το 75% των ΠΑΟΚτσήδων να τον προτιμούν. Προφανώς το αποτέλεσμα δυσκολεύει και τις προσπάθειες κάποιων που αγωνίζονται απεγνωσμένα για την παραμονή του συμπαθέστατου και φιλότιμου Τόμας.

ΥΓ2: Κάποιες διαρροές αναφέρουν ότι άρχισαν παζάρια σε μια πιθανή μεταγραφή του ΠΑΟΚ τα οποία μπορούν να δυσκολέψουν την ολοκλήρωση της.

ΥΓ3: Οι ημέρες κυλούν βασανιστικά και τα μηνύματα που έρχονται σε ότι έχει σχέσεις με τις μεταγραφές, αφορούν αποκλειστικά επιστροφές δανεικών παικτών και θεαματικές αποχωρήσεις, όπως αυτή του αρχηγού του Παναθηναϊκού Κουρμπέλη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.