Υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ΠΑΟΚ και Άρη, θα είναι πρωταγωνιστικός ο ρόλος τους στο β' γύρο

Δημήτρης Κανελλάκης06 Δεκεμβρίου 2022

Ο ΠΑΟΚ εντυπωσίασε στο τελευταίο φιλικό (με τον Άρη Λεμεσού) επί κυπριακού εδάφους, ο Άρης... μέτρησε κέρδη στο δικό του φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», το Μουντιάλ του Κατάρ προχωράει και εξακολουθεί να μας προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις.

Ξεκινώντας, ωστόσο, από την -λόγω Μουντιάλ- προετοιμασία των ομάδων μας και καθώς, πλέον, μένουν μόνο 12 ημέρες μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος, φαίνεται πως η δουλειά που γίνεται αποδίδει καρπούς, τα προβλήματα που είχαν πριν την διακοπή αντιμετωπίζονται και πως στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα εμφανιστούν πολύ πιο έτοιμες απ' ό,τι ήταν όταν σταμάτησαν τα παιχνίδια.

Οι ενδείξεις, και για τον ΠΑΟΚ και για τον Άρη, είναι θετικές. Όπως προκύπτει από τα ρεπορτάζ, οι διορθωτικές κινήσεις που γίνονται από Λουτσέσκου και Πάρντιου, δίνουν το δικαίωμα στους δύο προπονητές να αισιοδοξούν πως η ετοιμότητα των ομάδων τους θα είναι σαφέστατα σε υψηλότερο επίπεδο, η συνοχή τους πολύ καλύτερη, θα εμφανιστούν πιο δεμένες και με προσαρμογές που θα πλησιάζουν στα στάνταρντς που βάζουν ο Ρουμάνος και ο Άγγλος τεχνικός.

Όπως έγραφα και την περίοδο που ξεκινούσε το Μουντιάλ του Κατάρ, η εικόνα που θα δούμε όταν πέσει η αυλαία του και οι ομάδες επιστρέψουν για τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της Super League 1, θα είναι σίγουρα διαφορετική.

Προσωπικά, περιμένω και τον ΠΑΟΚ και τον Άρη πολύ πιο ανταγωνιστικούς απ' όσο εμφανίστηκαν στη διάρκεια του πρώτου γύρου. Περιμένω ότι θα δικαιώσουν τις προσδοκίες που υπήρχαν γι' αυτούς πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θεωρώ σίγουρο ότι ο ρόλος τους στο β' γύρο θα είναι πρωταγωνιστικός.

Εξάλλου, με εξαίρεση τον ΠΑΟ και την... τρελή κούρσα του στον πρώτο γύρο, καμία από τις ομάδες της κορυφής δεν έπεισε για την δυναμική της. Όλες ήταν... ναι μεν αλλά. Άρα, υπάρχει πρόσφορο έδαφος, νομίζω και οι προϋποθέσεις, ώστε ΠΑΟΚ και Άρης να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και με την παρουσία τους να κάνουν πολύ πιο ενδιαφέρουσες τις εξελίξεις στο β' γύρο.

Το επίπεδο του πρωταθλήματος, άλλωστε, έτσι όπως το είδαμε στον πρώτο γύρο, είναι τέτοιο που τους δίνει το δικαίωμα να ελπίζουν πως μπορούν να διεκδικήσουν πολύ περισσότερα πράγματα και να διασκεδάσουν τις άσχημες εντυπώσεις που δημιούργησαν μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.