Υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο για τον Άρη από την 5η θέση στα πλέι οφ

Βασίλης Μάστορας01 Απριλίου 2023

Οι διακοπές λόγω των Εθνικών ομάδων, συνήθως δεν προσφέρουν ευκαιρίες για σοβαρή δουλειά στους συλλόγους. Οι βασικοί ποδοσφαιριστές λείπουν οπότε δουλειά δε γίνεται. Από τον Άρη οι Λούις Πάλμα, Νικολάς Ενκουλού και Μπράντλεϊ Μαζικού γύρισαν προχθές, οπότε θα μπούνε στην αποστολή με 1-2 προπονήσεις, ενώ ο Καμαρά θα κάνει μία όλο κι όλο κι αυτός είναι ο λόγος που ο προπονητής ακόμη δεν αποφάσισε αν θα τον πάρει στο Πειραιά.

Έλειπε και ο Απόστολος Τερζής που παρακολουθούσε σεμινάρια για το UEFA Pro, οπότε οι μέρες πέρασαν χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν κάποια πράγματα. Έχουν αξία όλα αυτά για έναν αγώνα στον οποίο οι στοιχηματικές δίνουν προκλητικά χαμηλή απόδοση στον άσσο;

Κατ’ αρχάς είναι στο χέρι των ποδοσφαιριστών του Άρη να απαντήσουν σ’ αυτή την πρόκληση. Οι «κίτρινοι» που άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματα τους μετά την απομάκρυνση του Πάρντιου, έχουν λόγους να αισιοδοξούν. Έχασαν στο ντέρμπι, αλλά είχαν ένα καλό πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους.

Άρα το ζήτημα που μπαίνει, όπως και για όλες τις ομάδες μετά από διακοπή του Πρωταθλήματος, είναι αν ο Άρης έχασε αυτό τον βηματισμό που είχε πριν από δύο εβδομάδες.

Τα δεδομένα είναι ότι οι διεθνείς είχαν επιβάρυνση λόγω των επίπονων ταξιδιών και των αγώνων που έδωσαν. Υπάρχει όμως και ο παράγοντας διαχείριση που είναι υπόθεση του Τερζή. Με δεδομένο ότι έχει στον πάγκο ποδοσφαιριστές ικανούς να καλύψουν τα κενά, μπορεί να δημιουργήσει μία 11άδα η οποία θα αντέξει στις προκλήσεις του αγώνα με τον Ολυμπιακό. Θεωρητικά ο Άρης δεν είναι το φαβορί στον αυριανό αγώνα. Ο αντίπαλος του είναι αυτός που βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, έχει πλουσιότερο ρόστερ και μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς καθώς κυνηγάει το Πρωτάθλημα.

Ο Άρης έχει όμως ένα κίνητρο που είναι ανεκτίμητης αξίας. Στα φετινά πλέι οφ να διατηρήσει ψηλά τη σημαία της αγωνιστικής του αξιοπρέπειας καθώς, εκτός από τον προσωπικό του στόχο που είναι η 5η θέση, υπό μία έννοια θα είναι και ο ρυθμιστής για τον Πρωταθλητή. Κι αυτό το κίνητρο υποχρεώνει τους ποδοσφαιριστές του να κάνουν το καλύτερο δυνατό στους υπόλοιπους εννέα αγώνες.

Focus

Μάταια προσπαθεί ο Τερζής να πείσει για τους λόγους της χρησιμοποίησης του Σιαμπάνη στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος αγώνας των πλέι οφ και μάλιστα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, μόνο ως ευκαιρία για πειραματισμούς δεν προσφέρονταν. Προφανώς και κάτι σχετικό, χρήσιμο για το μέλλον, θα ακούσει προπονητής του Άρη στα σεμινάρια για το UEFA Pro, ώστε να μην κάνει το ίδιο λάθος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.