Υπάρχει και μπάσκετ: Κρίσιμο ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρης

Γιώργος Πετρίδης13 Δεκεμβρίου 2020

Το ντέρμπι του ποδοσφαίρου μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ δεσπόζει στο αθλητικό πρόγραμμα της Κυριακής (13/12) όμως την ίδια μέρα αναμετρώνται και οι ομάδες μπάσκετ.

Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο, γηπεδούχος είναι ο Δικέφαλος στο πολύ σημαντικό παιχνίδι για την 7η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Δεν πρέπει να σφίξει κι άλλο η θηλιά  

Αν το 2/2 στα δύο εντός έδρας ματς της εβδομάδας ήταν επιβεβλημένο, πως μπορεί να χαρακτηριστεί για τον ΠΑΟΚ η ανάγκη για νίκη στο σημερινό ντέρμπι με τον Άρη; Ο Δικέφαλος ψάχνει τη νίκη που θα λειτουργήσει ως ψυχολογική «ένεση» και θα του προσφέρει την ευκαιρία της επανεκκίνησης, πριν από τα δύο τελευταία ματς μέσα στο 2020, με τον Κολοσσό εκτός και τον Ιωνικό εντός έδρας. Το αντίθετο αποτέλεσμα θα σφίξει κι άλλο τη θηλιά που πέρασε στον λαιμό του, η εντός έδρας και εκτός προγράμματος ήττα από τη Λάρισα. 

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε τις προηγούμενες τρεις μέρες να αφήσει πίσω του αυτό το αποτέλεσμα και να συγκεντρωθεί στη δουλειά που θα πρέπει να κάνει για να φέρει εις πέρας την αποστολή του. Ο Άρης Λυκογιάννης προσπάθησε να δουλέψει πρωτίστως στο ψυχολογικό κομμάτι αφού όσα έγιναν το βράδυ της Τετάρτης λειτούργησαν ως ένα σοκ για όλους. Παράλληλα έγινε διεξοδική ανάλυση του παιχνιδιού του Άρη ενώ αγωνιστικά ο Δικέφαλος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.

Ο Άρης για τη νίκη - «μισή» παραμονή  

Άλλος ο Άρης του αγώνα με τον Προμηθέα και άλλος εκείνος που εμφανίστηκε στο Λαύριο. Δύο παιχνίδια που έγιναν με απόσταση τεσσάρων ημερών όμως η αγωνιστική απόσταση τους, ήταν πολύ μεγαλύτερη. Σχεδόν χαώδης. Για τον Άρη απαιτείται να πλησιάσει στα επίπεδα απόδοσης του πρώτου, ώστε να φύγει νικητής από την Πυλαία. Με το ψυχολογικό πλεονέκτημα των δύο νικών επί ομάδων που θεωρητικά ανήκουν σε υψηλότερο βαθμολογικό στρώμα (Ηρακλή και Προμηθέα), ο Άρης έχει να διαχειριστεί ίσως μικρότερη πίεση από αυτή του ΠΑΟΚ, όμως το διακύβευμα είναι τόσο σπουδαίο που αντιμετωπίζεται αναλόγως. Μία νίκη επί του Δικεφάλου και μάλιστα μέσα στην έδρα του, θα ισοδυναμεί με «μισή» παραμονή στο πιο σύντομο πια Πρωτάθλημα των 22 αγωνιστικών.  

Ο Άρης ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία του για το σημερινό ντέρμπι χωρίς τον Μιλόσεβιτς αλλά με την απαραίτητη προσήλωση στον στόχο της νίκης. Οι παίκτες έχουν αποφασίσει να αφήσουν στην άκρη όλα εκείνα τα προβλήματα που μοιραία τους απασχολούν, έτσι ώστε να φτάσουν στο αποτέλεσμα που θα βάλει σε καλύτερη βάση την προσπάθεια της ομάδας τους και βέβαια θα δώσουν χαρά στον κόσμο της. Βέβαια αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα ξεχωριστά και ο Σάββας Καμπερίδης το γνωρίζει πολύ καλά.

 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.