Υπάρχει ένα τεράστιο στοίχημα για τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ

Βασίλης Μάστορας31 Μαρτίου 2021

Oι παρασκηνιακές ζυμώσεις που έγιναν στην ΕΠΟπροκειμένου να προκύψει η Ε.Ε. με τα συγκεκριμένα πρόσωπα ή το αν έχασε ή κέρδισε στην εκλογική διαδικασία ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, για την πλειονότητα των ανθρώπων που αγαπούν ειλικρινά το ποδόσφαιρο, εκτιμώ, ότι έχει λίγη αξία.

Ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι μόνο το επαγγελματικό. ΗSuper League1 είναι το θέαμα, το οπαδικό φετίχ, η ένταση, τα οικονομικά συμφέροντα, η διαπλοκή και η εξουσία των παραγόντων.

Υπάρχουν όμως κι άλλες κατηγορίες. Οι ερασιτεχνικές όπου οι ομάδες συντηρούνται από την τσέπη των προέδρων, που δεν είναι καν ιδιοκτήτες. Εκατοντάδες σωματεία σ’ όλη την Ελλάδα έχουν την δική τους ιστορία επιβίωσης. Ανθρώπων που ξοδεύουν από το υστέρημα τους. Είτε γιατί αγαπούν την ομάδα του τόπου τους, είτε γιατί ως παρελκόμενο θέλουν να αποκτήσουν κάποια προβολή στον τόπο τους. Κανέναν δεν πειράζουν, άρα είναι χρήσιμοι για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Γίνεται μεγάλη κουβέντα από το περασμένο Σάββατο, με αφορμή τη μη εκλογή των διεθνών στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους, έχουν χρόνια να ζυμωθούν με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Προσωπικά πιστεύω ότι το ποδόσφαιρο δε γίνεται φτωχότερο που θα απουσιάζουν από την Ε.Ε. Το λάθος τους ήταν ότι δέχτηκαν να είναι υποψήφιοι γνωρίζοντας ότι η ψηφοφορία δεν διεξάγεται με αξιοκρατικά κριτήρια.

 Ακόμη κι αυτό αν ίσχυε πιστεύω ότι όσα γνωρίζει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος. Αρα οι πρόεδροι των ΕΠΣ γνωρίζουν τις ιδιομορφίες που έχει το ποδόσφαιρο στη ρίζα του. Αρα είναι αυτοί οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του. Τι χρειάζεται; Να έχουν όραμα, να υπάρξει αναπτυξιακό πλάνο και να επιστρατεύσουν επιστημονικό προσωπικό το οποίο θα αναλάβει να εκπαιδεύσει και να κατευθύνει.

 Ο Παναγιώτης Kερμανίδης δήλωσε χθες ότι «επί 20 χρόνια που έχω Ακαδημία, κανείς από την ΕΠΟ δεν ήρθε να συζητήσουμε». Αυτό είναι το πρόβλημα. Οτι στην ΕΠΟ νοιάζονται για την κορυφή ενώ δεν κάνουν τίποτε για τη βάση. Ας αφήσουν λοιπόν τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ να ρυθμίζουν τα του οίκου τους κι ας ασχοληθούν με το αληθινό ποδόσφαιρο. Αυτό θα πρέπει να είναι το νέο στοίχημα τους.

FOCUS

«Βελούδινη» ήταν η διαδοχή στην ΕΠΟ μετά από πολλά χρόνια, που οι απερχόμενοι πρόεδροι έφευγαν τρέχοντας και οι νεοεκλεγέντες αναλάμβαναν στα τυφλά. Αντιθέτως με την… παράδοση ο Ευάγγελος Γραμμένος παρέδωσε χθες στον Θοδωρή Ζαγοράκη και ήταν πρόθυμος να τον ενημερώσει και να του λύσει όποιες απορίες είχε.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.