«Υπάρχει απροθυμία από τα νέα παιδιά να γίνουν διαιτητές»

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2021

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Θεσσαλονίκης, Γιάννης Τζίκας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τα θέματα που απασχολούν τη διαιτησία και το σήμα της FIFA που παίρνει ο διαιτητής στον Στέφανο Κουμπαράκη και όχι στον Ευστάθιος Γκορτσίλας, οποίος είναι μέλος του συνδέσμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά όσα είπε

Για το θέμα που να χριστεί διεθνής διαιτητής ο Κουμπαράκης και όχι Γκορτσίλας: «Δεν έχουμε κάτι σίγουρο. Δεν χάνει το σήμα της FIFA ο Γκορτσίλας ή ο Κουμπαράκης. Τα προηγούμενα ρεπορτάζ έλεγαν πως ο Γκορτσίλας έχει το προβάδισμα από τον Κουμπαράκη να γίνει διεθνής. 

Ο Γκορτσίλας το έχει αποδείξει πως είναι καλός διαιτητής και έχει φανεί και από τους ορισμούς του κ.Κλάτενμπεργκ. Τ'ώρα πως βγαίνει το ανάποδο δεν ξέρω. Εμείς ευελπιστούμε στο τέλος να γίνει ο Γκορτσίλας διεθνής».

Για το αν τα κριτήρια είναι αξιοκρατικά: «Αυτή τη στιγμή το κουμάντο στη διαιτησία έχει δοθεί από τους "μεγάλους" στον κ.Κλάτενμπεργκ. Οι τέσσερις "μεγάλοι" έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ.Κλάτενμπεργκ και είναι δική του δικαιοδοσία να προτείνει τους διαιτητές για να γίνουν διεθνείς με τα δικά του κριτήρια. Η απόφαση είναι του κ.Κλάτενμπεργκ».

Για αν έρχονται νέοι διαιτητές να εγγραφούν στο σύνδεσμο: «Από την προηγούμενη σχολή που τελείωσε πριν 20 μέρες βγήκαν 41 διαιτητές και οι 30 έχουν παίξει στα παιδικά πρωταθλήματα και ευελπιστώ πως θα τους κρατήσουμε. 

Έχουμε 40 τώρα που κάνουμε κάθε χρόνο σχολή, όταν κάναμε κάθε δύο χρόνια είχαμε 100 άτομα. Υπάρχει απροθυμία από τα νέα παιδιά να γίνουν διαιτητές. Όταν βλέπουν πως διορίζονται ξένοι διαιτητές στην πρώτη Εθνική λένε που θα πάω να παίξω. 

Βλέπουμε ότι έρχονται ξένοι διαιτητές που δεν είναι καλύτεροι από τους Έλληνες. Αν οι "μεγάλοι" του ποδοσφαίρου πουν να παίξουν οι Έλληνες και δεν τους μιλάμε, σε ένα-δύο χρόνια θα στρώσει το ποδόσφαιρο. Φυσικά και μπορούν οι Έλληνες διαιτητές, αρκεί να τους αφήσουμε ήσυχους».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.