«Ύμνοι» Πογέτ για Κωνσταντέλια, το πιο δύσκολο τηλέφωνο στον Φορτούνη και ο Διούδης!

Metrosport Team30 Μαΐου 2023

Σε μία ανοιχτή κουβέντα για όλα τα θέματα της Εθνικής Ελλάδος , τον λόγο που δεν κάλεσε τον Κώστα Φορτούνη καθώς και τον Σωκράτη Διούδη μίλησε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Γκουστάβο Πογέτ, ο οποίος έκανε ειδική μνεία στον Γιάννη Κωνσταντέλια υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη η πρόοδος του νεαρού παίκτη του ΠΑΟΚ, ο οποίος ήταν στις επιλογές του με Γιβραλτάρ και Λιθουανία, παίρνοντας μάλιστα το βάπτισμα του πυρός».

Για τον Φορτούνη ανέφερε: «Έπρεπε να αλλάξω το σύστημα για να χωρέσει ο Φορτούνης. Από 4-3-3 να παίξω ένα 4-2-3-1 και αυτή τη στιγμή ο Μπακασέτας δεν αγγίζεται (untouchable είναι η λέξη που χρησιμοποίησε στα αγγλικά). Απ' αυτόν ξεκινάει η ενδεκάδα, είναι ένας παίκτης που μου προσφέρει γκολ. Ήταν το πιο δύσκολο τηλεφώνημα που έπρεπε να κάνω. Απογοητεύτηκε που έμεινε εκτός, αλλά του εξήγησα. Δεν καθίσαμε δύο ώρες στο τηλέφωνο, διότι έτσι και αλλιώς δεν θα άλλαζε η απόφαση μου. Μπορεί στο τέλος να κάνω λάθος».

Σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Τίποτα δεν άλλαξε σε σχέση με τον Κώστα».

Σε ένα γενικότερο ύφος σημείωσε για τις επιλογές του: «Δεν επιλέγω απαραίτητα τους καλύτερους ποδοσφαιριστές, αλλά εκείνους που ταιριάζουν περισσότερο και αγωνίζονται καλύτερα στη θέση τους».

Για την απόφαση του να μην συμπεριλάβει στην αποστολή τον Ντόη, ανέφερε: «Ήταν στους 33-34 της προεπιλογής, μίλησα μαζί του, του εξήγησα κάποια πράγματα επίσης, το σημαντικό είναι ότι είναι εδώ και διαθέσιμος για μας. Να είμαστε ήρεμοι. Είδα δέκα φορές τον Ολυμπιακό και κάθε φορά είχε διαφορετικό κεντρικό δίδυμο. Τη μια έπαιζε στο πλάι του Σισέ, την άλλη με τον Μπα, την άλλη με τον Παπασταθόπουλο».

Για τον Σάλιακα, υπογράμμισε: «Όταν ήρθα, η κατάσταση ήταν δράμα στη θέση του δεξιού μπακ. Τώρα έχουμε 3-4 δεξιά μπακ».

Ενώ για τον Κολοβέτσιο, σημείωσε: «Για την άμυνα ξέρω πως θα μπορούσα να στηριχθώ στον Κολοβέτσιο. Δεν έχει κληθεί αλλά δεν έχει τελειώσει από την Εθνική», ενώ πρόσθεσε για τον Αλεξανδρόπουλο, «Πήραμε άδεια από τη Σπόρτινγκ για να έρθει για προπονήσεις μαζί μας την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε να τον δούμε και να τον γνωρίσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής μίλησε και για τους τερματοφύλακες της Εθνικής, «Είμαι εντυπωσιασμένος με μερικούς γκολκίπερ. Θα θυμάμαι για πάντα τον περασμένο Ιούνιο και τον Διούδη. Και 20 χρόνια να περάσουν, θα τον θυμάμαι. Ήθελα να δω και να γνωρίσω τον Τζολάκη. Μπορεί να είμαι σωστός ή λάθος, αλλά τον είχα παρακολουθήσει».

Μάλιστα τοποθετήθηκε και για το ενδεχόμενο να μη τα καταφέρει η Εθνική να φτάσει στο Euro 2024, «Όχι δεν θα είναι αποτυχία. Όταν πηγαίνεις για μία συνέντευξη, κοιτάς πάντα το ρεαλιστικό. Αν όταν περνούσα από συνέντευξη για τη θέση του προπονητή, μου έλεγαν 'ξέρετε, θέλουμε να πάρουμε το Μουντιάλ', θα τους απαντούσα 'ευχαριστώ, αλλά δεν ενδιαφέρομαι'. Ζω από τα αποτελέσματα και το ξέρω αυτό. Δεν μου αρέσει να έχω μια δουλειά απλά για να την έχω. Φυσικά και θέλουμε την πρόκριση».

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε και για την έλλειψη προπονητικού κέντρου, «Προσπαθούμε να έχουμε το σπίτι μας. Η Ουρουγουάη όταν απέκτησε το δικό της συγκρότημα, άλλαξε επίπεδο. Πρέπει να το κάνουμε αυτό όλοι μαζί. Να είμαστε όλοι μαζί με τον κόσμο. Και εάν μείνω για λίγα ακόμα χρόνια, να έχω βάλει και εγώ ένα λιθαράκι. Εάν έχω μείνει εδώ τρία χρόνια και δεν έχουμε προπονητικό, τότε η ευθύνη θα είναι σε μένα. Δεν είναι εύκολο αλλά το προσπαθούμε. Είμαι κάπως πιο αισιόδοξος αυτή τη στιγμή».

Για την «OPAP Arena», σημείωσε, «Ας βγάλουμε τις φανέλες των συλλόγων αυτές τις ημέρες και ας φορέσουμε αυτήν της Εθνικής. Θέλουμε ένα γεμάτο γήπεδο με την Ιρλανδία και φυσικά να πάρουμε τη νίκη. Είναι πολύ σημαντική η σύνδεση του κόσμου με την ομάδα. Θέλουμε παραπάνω κόσμο, ένα γεμάτο γήπεδο. Θυμάμαι πως όταν είχα έρθει, το πρώτο ντέρμπι ήταν με τον Παναθηναϊκό. Ήταν σαν... πόλεμος. Welcome to Greece. Δεν θέλω όταν έρθει στην Ελλάδα ο Εμπαπέ να είναι απλά μία ηλιόλουστη ημέρα. Θέλω να νιώθει την πίεση της εξέδρας».

Για τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων, «Δεν μπορώ να σας πω πώς θα παίξουμε. Θα είναι λίγο διαφορετική η προσέγγιση για τον αγώνα με τη Γαλλία. Το παιχνίδι - κλειδί για εμάς είναι η Ιρλανδία. Είναι πολύ σημαντικό να πάμε στη Γαλλία και να έχουμε έξι πόντους».

Για την απουσία Ελλήνων από τις ομάδες του πρωταθλήματος, «Και εγώ αν ήμουν στη θέση των προπονητών, θα έκανα το ίδιο εάν οι ξένοι ήταν οι πιο καλοί μου παίκτες».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.