Ύμνοι για τον Μπούργος: «Ο Σιμεόνε δημιούργησε έναν... κλώνο του»

Metrosport Team23 Απριλίου 2022

Ξένα ειδησεογραφικά sites ασχολούνται με τον Χερμάν Μπούργος και τη μέχρι τώρα πορεία του στον Άρη, γράφοντας... διθυραμβικά σχόλια.

Αυτή τη φορά, η σλοβένινη ιστοσελίδα”nogomania” φιλοξενεί άρθρο με τίτλο: “Η δεκαετής θητεία του δίπλα στον Ντιέγκο Σιμεόνε δεν ήταν μάταιη: Ο Μπούργος έφερε τα πάνω κάτω στον Άρη σε δύο μήνες”

Ενώ το ρεπορτάζ προσθέτει:  “Ο Χερμάν Μπούργος, επί χρόνια βοηθός του Ντιέγκο Σιμεόνε στην Ατλέτικο, στην πρώτη του ανεξάρτητη προπονητική δουλειά στην Ευρώπη δείχνει ότι η φιλοσοφία της Ατλέτικο μπορεί να μεταφερθεί με επιτυχία σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Οι προπονητικές περιπέτειες των βοηθών προπονητών διασημοτήτων συχνά συνοδεύονται από περιέργεια και εικασίες σχετικά με το εάν η καθοδήγηση και η καθημερινή εργασία με έναν προπονητή παγκόσμιας κλάσης βοηθά επίσης στην έναρξη της προπονητικής σταδιοδρομίας όσων είχαν πρόσβαση σε πληροφορίες και μεθόδους εργασίας από κοντά.

Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα τέτοιου προπονητή είναι ο Αντρέ Βίλας Μπόας, ο οποίος έμαθε δίπλα στον Ζοσέ Μουρίνιο και στη συνέχεια έχτισε μια επιτυχημένη προπονητική καριέρα. Ο Μπούργος ήταν ένας βοηθός τον οποίο εμπιστευόταν πολύ ο Σιμεόνε και του ανέθεσε επίσης πολλά σημαντικά καθήκοντα. Ο Μπούργος, άλλοτε εξαιρετικός τερματοφύλακας, έκανε λεπτομερείς αναλύσεις των αντιπάλων του και οι χειρονομίες του στην άκρη του γηπέδου συχνά καθιστούσαν σαφές ότι δεν είναι απλώς βοηθός του Τσόλο, αλλά συνεργάτης με όλη τη σημασία της λέξης

Σίγουρα η πρώτη προπονητική προσπάθεια του Μπούργος στην Ευρώπη τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών στην Ισπανία και την Αργεντινή. Κάθισε στα τέλη Φεβρουαρίου στον πάγκο του Άρη Θεσσαλονίκης. Πριν από την άφιξή του, ήταν όγδοος στην κατάταξη, και μόλις δύο μήνες αργότερα, πολλοί αναρωτιούνται ήδη αν ο Μπούργος κατάφερε πραγματικά να μεταφέρει τις αρετές της Ατλέτικο Μαδρίτης στο ελληνικό περιβάλλον σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακά. Ο Μπούργος έχει κάτσει στον πάγκο του Άρη σε οκτώ παιχνίδια μέχρι στιγμής κι έχει οδηγήσει λίγο πολύ την ομάδα μέχρι στιγμής στα λεγόμενα μεγάλα παιχνίδια. Έχει σημειώσει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει γίνει μια εξαιρετικά στιβαρή ομάδα, δεχόμενη μόλις τέσσερα γκολ σε εννέα παιχνίδια – τρία από τα οποία σημείωσε ο Ολυμπιακός σε δύο παιχνίδια.

Ο Μπούργος κατάφερε να επιφέρει μία από τις δύο ήττες της σεζόν για τον Ολυμπιακό, πριν μια εβδομάδα νίκησε εκτός έδρας την ΑΕΚ και το περασμένο Σαββατοκύριακο νίκησε τον Κούρτιτς σε ένα μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, κάτι που θα ήταν αρκετό για να προκριθεί στην Ευρώπη, μάλλον θα θέλει κάτι παραπάνω, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έξι βαθμούς μπροστά του με ένα παιχνίδι λιγότερο στη δεύτερη θέση. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ρίβερ Πλέιτ, της Μαγιόρκα και της Ατλέτικο έχει φτιάξει μια ομάδα χωρίς μεγάλα ονόματα (εξαίρεση ο Χουάν Ιτουρμπέ), που μοιάζει με την Ατλέτικο σε δύναμη, ταυτότητα και χαρακτήρα. Αρετές που σπάνια συνδέονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο συλλόγων. Αυτό από μόνο του θέτει το ερώτημα: κατάφερε ο Ντιέγκο Σιμεόνε να δημιουργήσει έναν άλλο κλώνο μέσα σε δέκα χρόνια;”

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.