Υγιής... συνωστισμός στον Άρη

Μάνος Χατζάκης07 Νοεμβρίου 2020

Μετά το πέρας έξι αγωνιστικών (πέντε για τον Αρη), οι “κιτρινόμαυροι” έχουν βρει λίγο- πολύ τα βασικά κομμάτια της ενδεκάδας, αλλά το επόμενο διάστημα είναι πιθανό να αλλάξουν οι συσχετισμοί, εξαιτίας των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι διεκδικούν κάτι περισσότερο όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής. Το ρόστερ της ομάδας ξεχειλίζει... ποιότητα και ο συναγωνισμός στις προπονήσεις κατακόρυφα ανεβασμένος.

Στα πέντε επίσημα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα, ο κόσμος πήρε γεύση μόνο από ένα μέρος των δυνατοτήτων του Αρη. Οσο περνά ο καιρός και αυξάνεται ο βαθμός ετοιμότητας συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών, τόσο η ενδεκάδα θα επιδέχεται διορθώσεων και νέων προσώπων. Πιο δόκιμο είναι, όμως, να μιλήσουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα, που είναι τα εξής:

Εργκις Κάτσε

Μόλις δύο συμμετοχές έχει καταγράψει, μέχρι στιγμής, ο αλβανός διεθνής, έχοντας ιδρώσει για περίπου 30 λεπτά την “κιτρινόμαυρη” φανέλα. Ο Κάτσε έκανε ντεμπούτο κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ αγωνίστηκε και απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Είναι από εκείνους που προσδοκούν... μονιμοποίηση στον άξονα, όπου -μέχρι στιγμής- προβάδισμα έχουν οι Τζέγκο και Ματίγια. Ο Αυστραλός μοιάζει αδύνατο να βγει από την ενδεκάδα, άρα ο Κάτσε έχει να “αναμετρηθεί” με τον Ισπανό, αλλά και τον Σάσα. Ο 27χρονος μέσος ήρθε, για να μπει... σφήνα στους βασικούς και, σταδιακά, ίσως το πετύχει.

Σαντέ Σίλβα

Ντεμπούτο κόντρα στον Αστέρα με 30' λεπτά για τον Πορτογάλο, ο οποίος έδειξε ότι δεν... παίζεται στο ανοιχτό γήπεδο. Οι κούρσες του, η ταχύτητα και ο διασκελισμός του είναι ικανά στοιχεία να κάνουν άνω-κάτω οποιαδήποτε άμυνα. Οσο περνά ο καιρός, ο 23χρονος πλάγιος χαφ θα διεκδικεί και περισσότερα λεπτά με ορίζοντα... μονιμοποίησης. Προς το παρόν, δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί 90λεπτο. Παράλληλα, στα δεξιά της επίθεσης αρκετά... σίγουρος νιώθει ο Ντάνιελ Μαντσίνι, ο οποίος, εκτός της μεσοεπιθετικής του συνεισφοράς, δίνει βοήθειες και αμυντικά. Ο Σίλβα, όμως, αποτελεί τον άμεσο συναγωνιστή του και αμφότεροι θα δώσουν... μάχη για τη φανέλα βασικού.

Γιόχαν Μπεναλουάν

Ο... Βιν Ντίζελ του Αρη έδειξε -με τη σειρά του- στην πρώτη του εμφάνιση με τα "κιτρινόμαυρα" ότι δεν έγινε άδικα ντόρος γύρω από το όνομά του. Ξέρει το κέντρο της άμυνας, έχει μάθει τους συμπαίκτες του και προσθέτει σιγουριά στα μετόπισθεν, ενώ η ηγετική του φυσιογνωμία φαίνεται εντός αγωνιστικού χώρου. Ο γαλλοτυνήσιος στόπερ έχει να συναγωνιστεί με Ροζ και Δεληζήση και κάθε πρόβλεψη είναι... παρακινδυνευμένη. Ο Μπεναλουάν, όμως, ήρθε για να γίνει βασικός και φαίνεται πως βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Δημήτρης Μάνος

Οπως και στην περίπτωση του Κάτσε, έτσι και στου έλληνα επιθετικού, η τεχνική ηγεσία ξέρει τι να περιμένει. Ο Μάνος τα πήγε καλά στην πρώτη του “γεμάτη” συμμετοχή στην προηγούμενη αγωνιστική και θέτει υποψηφιότητα για περισσότερες ευκαιρίες. Συγκριτικά με τον Κριστιάν Λόπεθ βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, κάνει πιο πολλές "δουλειές", ενώ δίνει εκρηκτικότητα μπροστά, “ανεβάζοντας” και τους υπόλοιπους μέσους. Εν αντιθέσει με τον ισπανό συμπαίκτη του, κινείται σε αρκετούς χώρους και, όταν σκοράρει, θα του φύγει και το όποιο ψυχολογικό βάρος. Και σε αυτή την περίπτωση, ο Μάντζιος μπορεί να επιλέξει έναν από τους δύο αναλόγως τακτικής.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.