Υγεία, ειρήνη (και νίκη απόψε του ΠΑΟΚ) κόποις κτώνται

Αρις Νικολάκης18 Οκτωβρίου 2020

Δεν ξέρουμε εάν γίνεται καθολικώς αντιληπτή η σοβαρότητας της κατάστασης γενικώς ή γίνεται μερικώς στη ζωή μας. Κι αναφερόμαστε σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας της σε χαλεπούς καιρούς. Εμείς πάντως, θεωρούμε πως δεν γίνεται καθολικώς αντιληπτή…

Στα σύνορα μας ο εθνικός μας …σατανάς, η Τουρκιά δεν απειλεί απλά, την πατρίδα μας αλλά επιβουλεύεται ωμά εδάφη μας σε θάλασσα και ξηρά. Τούτο δε, υπό την έως… προδοτική ανοχή των Συμμάχων μας. Εν τούτοις η συμπεριφορά πολλών στην πολιτική σκηνή του τόπου είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Μέσα από τα σύνορα μας η ανεκδιήγητη επιπολαιότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τη μάστιγα του Κορωνοϊού φέρνει αλλαγές στην καθημερινότητα μας. Στην Κοζάνη ήδη λήφθηκαν τα σκληρότερα. Στη Θεσσαλονίκη είναι προ των πυλών. Εν τούτοις ο ωχαδερφισμός κυριαρχεί σε όλες τις ηλικίες.

Με σοβαρές επιπλοκές όλων, όσων διαμορφώνουν την υπερβολικά σοβαρή (… έως άκρως επικίνδυνη!) κατάσταση στην πατρίδα μας στην Οικονομία. Τα χειρότερα ήρθαν. Τα χείριστα έρχ0νται.κι ο εκτροχιασμός της (δίχως να παριστάνουμε την Κασσάνδρα) είναι βαθιά αλλά πλέον, ορατός στον ορίζοντα μας.

Με λίγα λόγια; Ο Θεός να βάλει το χέρι του αλλά… Κατά πως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι – σοφοί άνθρωποι – αντίστοιχα «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Μήτε η Τουρκιά θα τα μαζέψει και θα φύγει δίχως σφοδρή και δη λογική αντίδραση μας σε όλα τα μέτωπα. Μήτε ο Κορωνοϊός θα σηκωθεί και θα φύγει δίχως ισχυρή και παλλαϊκή δράση μας. Και δεν θα πέσει εξ ουρανού μάννα για να θρέψει την Οικονομία μας.

Με άλλα λόγια; Τα αγαθά (η ειρήνη κι η υγεία είναι υπέρτατα αγαθά, βλέπετε…) κόποις κτώνται. Χρειάζεται προσπάθεια καθολική και συλλογική. Σε εμπόλεμη κατάσταση είμαστε. Και με την Τουρκιά (κι ας μην πέφτουν πολλά ντουφέκια κι ας μην ακούγεται αχός βαρύς!) και με τον Κορωνοϊό (με πολλά, με πάρα πολλά θύματα στο μέτωπο του). Με την Τουρκιά είμαστε σε χρόνια εμπόλεμη κατάσταση. Απλά, η ύπαρξη λογικής στην άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν επέτρεπε πρακτικά την εξέλιξη της. Με τον Κορωνοϊό δεν προσέχουμε… Κάνουμε οποιαδήποτε από χοντρή βλακεία κι ανοησία μέχρι αδιανόητη μ…ία σε ένδειξη ντεμέκ μαγκιάς εκθέτοντας εαυτούς κι αλλήλους σε κίνδυνο απώλειας ζωής.

Η έλλειψη αντίληψης σοβαρότητας γενικά, απειλεί αλλά και βλάπτει γενικά τη ζωή μας…

Εδώ επιτρέψτε μας, να παραφράσουμε (αποφεύγοντας προσεκτικά τυχόν … ιεροσυλία!) την αναφορά του Νίκου Καζαντζάκη στο έργο του «καπετάν Μιχάλης»: Δεν είναι η …ευημερία (ΣΣ: Ελευθερία, για τον συγγραφέα) πίτα να σε φάω. Είναι κάστρο, και το παίρνεις με το σπαθί σου. Όποιος δέχεται από ξένα χέρια την ευημερία του (ΣΣ: Ελευθερία, για τον συγγραφέα) είναι σκλάβος!

Ως εκ τούτων στο χέρι του καθενός αλλά στο χέρι όλων μας συνάμα είναι η ευημερία μας. Και δίχως σοβαρότητα στη ζωή μας η ευημερία είναι όνειρο απατηλό. Δυστυχώς. Η επιπολαιότητα καθιστά τη ζωή μας και δύσκολη κι επικίνδυνη. Θα συνεχίσουμε, να …συζούμε μαζί της; Σε εθνικά, σε κοινωνικά, σε ιατρικά, θρησκευτικά αλλά και αθλητικά θέματα; Τι λέτε;

Μήπως να αρχίσουμε επιτέλους , να πράττουμε το αναγκαίο κατ’ αρχήν. Να συνεχίσουμε με το εφικτό. Για να επιχειρήσουμε αύριο αυτό το οποίο από μόνον του φαίνεται αδύνατο;

ΥΓ 1: Παρεμπιπτόντως, ο σοβαρός (όπως με Μπεσίκτας και Μπενφίκα επί παραδείγματι) ΠΑΟΚ δεν απειλείται απόψε από την ΑΕΚ…

ΥΓ 2: Η σοβαρότητα του ΠΑΟΚ δεν εξαρτάται από τα κενά των απόντων απόψε στο ΟΑΚΑ. Από τη νοοτροπία Από τη νοοτροπία των παρόντων εξαρτάται!

ΥΓ 3 : Υγεία, ειρήνη (και νίκη απόψε του ΠΑΟΚ) κόποις κτώνται....

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.