Χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλάβει αυτή την ΕΠΟ

Βασίλης Βλαχόπουλος22 Ιουνίου 2020

Απέναντι στην ΕΠΟ ο Αρης λειτούργησε με αφέλεια μικρού παιδιού καθώς χρειάστηκε διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών για να καταλάβει ότι, όχι μόνο, η ομοσπονδία δεν μπορεί να διαδραματίσει ρόλο συμμάχου στο ζήτημα με τη FIFA, αλλά, ότι θα έχει πάντα εχθρική συμπεριφορά απέναντί του. Η κωλυσιεργία που χαρακτήρισε τους «κίτρινους» στο ζήτημα των οφειλών της παλιάς εταιρίας ήταν… βούτυρο στο ψωμί αυτής της «εξαρτώμενης» ΕΠΟ καθώς αυτή τον κατεύθυνε σε επικίνδυνα μονοπάτια και στις διαδοχικές ποινές απαγόρευσης μεταγραφών. 

Οι μάσκες έπεσαν από τη μεθοδολογία της ύποπτης ΕΠΟ επί του ζητήματος επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα στους ημιτελικούς του Κυπέλλου. Δεν μπήκε καν σε διαδικασία διερεύνησης των προθέσεων του Υπουργείου Υγείας ή των υγειονομικών επιτροπών ούτως ώστε να έχει στα χέρια της ένα στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να την απενεχοποιήσει, αλλά είπε την αστειότητα του «δεν είχαμε κάποιο αίτημα» ή το άλλο «… δεν έχουμε χρόνο», επιβεβαιώνοντας έμμεσα την ενοχή της. Η δε επιτροπή Κυπέλλου προτίμησε να μη συνεδριάσει γιατί προφανώς δεν έπρεπε να συνεδριάσει. Η όλη διαδικασία αγγίζει τα όρια της καλοστημένης ιστορίας η οποία εξυπηρετεί αυτούς που «επέβαλαν» τη διοίκηση του Γραμμένου και συνεχίζουν να τον στηρίζουν με κάθε τρόπο. Το ότι υπήρξαν καυγαδάκια δεν είναι δα και λόγος να διαλυθούν δεσμοί.

Ετσι ο Αρης θα αντιμετωπίσει χωρίς φιλάθλους την ΑΕΚ στον δεύτερο αγώνα του Κυπέλλου. Εχοντας αποκτήσει ψυχολογία μετά το 2-2 στα Playoffs αλλά και χωρίς τον Φραν Βέλεθ για τον οποίον η σεζόν (μάλλον) τελείωσε. Η απώλεια είναι σημαντική, αλλά στο ΟΑΚΑ φάνηκε ότι ο αθλητικός εγωισμός των παικτών σε συνδυασμό με την αυταπάρνησή τους κάλυψε το κενό του Ισπανού κεντρικού αμυντικού. Πρόκειται εξάλλου για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι στο οποίο η τακτική της ΑΕΚ δεν θα είναι όμοια της προχθεσινής και όλα θα κριθούν από το αν ο Αρης θα εκμεταλλευτεί τις στιγμές του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.