Ξορκίζοντας την «στοιχειωμένη» Ευρώπη ο Ραζβάν ανεβάζει ρυθμούς και ψυχολογίες

Δημήτρης Μπούζας25 Ιουλίου 2021

Ανατρέχοντας στο ευρωπαϊκό παρελθόν και μένοντας σε συγκεκριμένους απρόβλεπτους και ασυγχώρητους αποκλεισμούς, ο Ρουμάνος κόουτς των κυπελλούχων, θεωρείται υπερβέβαιο ότι θα κάνει το ένα «βήμα παραπάνω» για να μην ξαναζήσει τόσο ο ίδιος όσο και ο κόσμος του ΠΑΟΚ, παρόμοιες εφιαλτικές στιγμές. 

Ως εκ τούτου... εικάζεται πως στην προετοιμασία της ομάδας του, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής της υποχρέωσης, έχει συμπεριλάβει κι έχει εκτιμήσει ιδιαίτερα κάτι που το απαξίωσε στο παρελθόν και το οποίο το πλήρωσε και τον «στοιχειώνει». 

Ξορκίζοντας λοιπόν αυτή την «κατάρα» του παρελθόντος και υποψιασμένος σε απόλυτο βαθμό με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο πρώτο βήμα (κάτι που αποδείχθηκε στα προχθεσινά ευρωπαϊκά ξεστρατίσματα των ελληνικών ομάδων) επιθυμεί να παρουσιαστεί έτοιμος σε όλα τα επίπεδα. 

Παρακολουθώντας την συμπεριφορά του, τον τόνο της φωνής του, τόσο στις προπονήσεις όσο και στα φιλικά παιχνίδια, εύκολα διαπιστώνεις πως ο Ραζβάν προσπαθεί στοχευμένα να ανεβάσει ταχύτητες και ψυχολογίες, μέσα από τα αλλεπάλληλα τετ α τετ με παλιούς και με νεοαποκτηθέντες. 

Είναι σε διαρκή επιφυλακή, επιχειρώντας να καλύψει τις όποιες δυσκολίες προκάλεσε ο καθυστερημένος τρόπος της μεταγραφικής ενίσχυσης, όπως επίσης και κάποιες ενδοοικογενειακές εκκρεμότητες, οι οποίες ευτυχώς λύνονται και προς τη σωστή κατεύθυνση (όπως επί παραδείγματι η ανανέωση του συμβολαίου του Σφιντέρσκι). 

Θα έλεγε κανείς ότι οι πρόσφατες περιπέτειες των τριών ελληνικών ομάδων που εμφανίστηκαν κατώτερες των περιστάσεων απέναντι σε αντιπάλους αδύναμους και χαμηλότατου επιπέδου, δίνει στον Ρουμάνο κόουτς μια ευκαιρία, για να επιστήσει στους παίκτες του ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδείξουν στο πρώτο τους φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι. 

Στο λίγο χρόνο που έχει μπροστά του ο Ραζβάν όπως είναι λογικό θα επικεντρωθεί στο να διατηρηθεί σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας το έμψυχο υλικό, αλλά και η ψυχολογία του. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τον απασχολεί η περίπτωση της προσαρμογής του χαρισματικού Σλοβένου μέσου Κούρτιτς, με την προοπτική της χρησιμοποίησης του στο πρώτο ευρωπαϊκό βήμα.

 Θέματα επίσης παρακολούθησης κι ενδιαφέροντος είναι οι συζητήσεις με τον Χρήστο Τζόλη, όπως και η προαναγγελθείσα προσθήκη που αφορά τον αριστερό οπισθοφύλακα (Μπράγκα Ρεμπότσο). Αφήσαμε τελευταία την περίπτωση της πιθανής προοπτικής, να δούμε με την ασπρόμαυρη φανέλα τον Σεμπάστιαν Τζιοβίνκο.

ΥΓ1: Το φιλικό παιχνίδι με την Φέγενορντ, σίγουρα έχει τον χαρακτήρα μιας πρόβας τζενεράλε, με το σχήμα το οποίο προφανώς έχει επιλέξει ο Ρουμάνος κόουτς για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

ΥΓ2: Δύο μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Σίνζι Καγκάβα δείχνουν ότι θα γίνουν αυτοκόλλητοι.

ΥΓ3: Βιάζονται μερικοί να διακινήσουν σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τα οποία αναφέρουν αλλαγές κόουτς μιας ομάδας, η οποία είχε ένα άτυχο αποτέλεσμα, αλλά διεκδικεί με πολλές πιθανότητες την πρόκριση της. Γιαννίκης και Ουζουνίδης στη... σέντρα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.