Ξίνισε το … καζάν ντιμπί στο τέλος!

Αρις Νικολάκης28 Μαΐου 2022

Μη μας τρελάνετε, κιόλας, με αυτό! Κι είμαστε στο άνθος – που λέει ο λόγος – της ηλικίας μας. Το ακούμε μεν. Όλα τα ακούμε με προσοχή και σεβασμό. Δεν το πιστεύουμε, δε!

Εάν κι εφ’ όσον ο ΠΑΟΚ, λένε, στεφόταν ξανά Κυπελλούχος, δεν θα γινόταν ο ίδιος σαρωτικός μεταγραφικός σχεδιασμός. Λένε… Δηλαδή, ο Κυπελλούχος ΠΑΟΚ, μια υπόθεση επιχειρούμε, θα διεκδικούσε στη μέλλουσα αγωνιστική περίοδο Πρωτάθλημα, Κύπελλο κι πρόκριση στην οκτάδα (*) του Κόνφερενς Λιγκ με κατά βάση το ίδιο ρόστερ.

Θου Κύριε, φυλακήν τω στόματι μας…

Αν κι οφείλουμε, να περιμένουμε τον μεταγραφικό σχεδιασμό του ΠΑΟΚ. Για να κρίνουμε από τα αποτελέσματα του εάν είναι η δεν είναι σαρωτικός. Θεωρούμε πως πρέπει να είναι. Αυτό είναι λογικό. Να γίνει πράξη. Το αφουγκραζόμαστε έτσι. Κι ακούγεται σαν επιταγή του κόσμου του ΠΑΟΚ.

Θα ήταν παράλογο… Τρελό και παλαβό θα ήταν, να στηριζόταν ως Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στο ίδιο ελλιπέστατο ρόστερ. Με άλλα λόγια; Ενενήντα λεπτά, να καθόριζαν μια ολόκληρη χρονιά.

Κι είπαμε. Το ακούμε. Δεν το πιστεύουμε…

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, και μπράβο του, ξεζούμισε αυτό το ελλιπέστατο ρόστερ. Έξυσε το καζάνι του μέχρι πάτου, για να βγάλει δράμια ζουμιού. Κι έβγαλε… Καζάν ντιμπί (kazan dibi), γλυκύτατο! Για να κάνουμε μία απόπειρα χιούμορ. Με τόσο ζέστη έξω, το χρειαζόμαστε!

Απόλαυσαν το …καζάν ντιμπί οι φίλοι του «δικέφαλου». Γλυκάθηκαν με την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, την πρόκριση στην οκτάδα του Κόνφερενς Λιγκ. Και την προέλαση με την δεύτερη (της… παρηγοριάς) θέση στο Πρωτάθλημα.

Μέχρι εκεί, όμως! Μετά; Ξίνισε το γλυκό! Πικράθηκαν οι φίλοι του «δικέφαλου». Χάθηκε το Κύπελλο. Και με την ψυχή στα στόματα του κράτησε την δεύτερη (της… παρηγοριάς) θέση στο Πρωτάθλημα. Είχε αδειάσει το καζάνι του ρόστερ. Δεν είχε άλλο ζουμί.

Κι η γεύση εκείνης της… ξινίλας, πρέπει να είναι πάθημα προς μάθημα για τον Οργανισμό του ΠΑΟΚ!

Δίχως εκείνη η… ξινίλα, να είναι θέμα ενός ή δύο ή τριών η και τεσσάρων και πέντε παικτών! Οι ελλείψεις – ως αιτίας της… ξινίλας - ήταν θέμα ενός ρόστερ ολόκληρου. Κι ενώ για την , μέχρι ενός σημείου, ορθή του διαχείριση λέμε μπράβο στον Ρουμάνο προπονητή… Δεν μπορούμε, να μην τού αποδώσουμε ευθύνες γι’ αυτό το ρόστερ. Δεν έγινε εν αγνοία του. Έτσι; Αφήστε που, ο Ραζβάν Λουτσέσκου με αυτό έβαλε πλώρη για διεκδίκηση του Πρωταθλήματος. Ανέκρουσε πρύμναν βέβαια, μετά το ναυάγιο.

Ως ευφυής άνθρωπος άλλαξε πάραυτα μυαλά. Κι ο ΠΑΟΚ με άλλα μυαλά έκανε μια αξιοθαύμαστη πορεία αλλά… Ατύχησε. Δεν είχε καλό τέλος. Και δικαιούνταν καλύτερο τέλος! Με το ελλιπέστατο ρόστερ του αλλά και τις γιγαντιαίες ατυχίες του. Αυτές, οι γιγαντιαίες ατυχίες θα ισοπέδωναν άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ άντεξε. Όσο κι όπως άντεξε χάρη σε προπονητές και παίκτες. Δεν ισοπεδώθηκε. Κατέρρευσε φυσιολογικά…

Εδώ πάντως, δεν πρέπει να λησμονούμε, πως ΚΑΙ τα σφυρίγματα μιας ελεεινής διαιτησίας στον Τελικό, στέρησαν από τον ΠΑΟΚ το τέλος, στην παρελθούσα αγωνιστική περίοδο, το οποίο δικαιούνταν. Για να τα λέμε τα πάντα, όλα!

Ως εκ τούτων λοιπόν, αναμένονται σοβαρές μεταγραφικές κινήσεις από Ραζβάν Λουτσέσκου και Ζοσέ Μπότο. Ανάλογα σοβαρές με το ύψος του πήχη των στόχων. Πέρα από το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο βλέπετε, είναι κι η οκτάδα (**) του Κόνφερενς Λιγκ, πλέον…

(*) Μετά την πρόκριση στην οκτάδα του Κόνφερενς Λιγκ τη μία χρονιά… Αυτονόητο είναι αυτή, η πρόκριση, να καθίσταται και στόχος για την άλλη χρονιά.

(**) Φυσικά, δε θα είναι επιτυχία η πρόκριση απλά, του ΠΑΟΚ, στους Ομίλους τους Κόνφερενς Λιγκ της μέλλουσας αγωνιστικής περιόδου. Ψήλωσε ο… πήχης!

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.