Ξέσπασμα Μπατάκη στο Metropolis 95,5: «Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία οντότητα σαν τον Σαββίδη στον Ηρακλή»

Metrosport Team29 Μαΐου 2023

Σε πολύ δύσκολο σημείο βρίσκεται ο Ηρακλής, λύσεις αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν και είναι λογικό να υπάρχει πολύ μεγάλη ανησυχία στους φιλάθλους της ομάδας για το μέλλον.

Ο Τέλης Μπατάκης, που είναι παθιασμένος Ηρακλειδέας και άριστος γνώστης των θεμάτων της ομάδας και των κανονισμών με δηλώσεις του στο Metropolis 95,5 είπε μεταξύ των άλλων:

“Εμείς οι Ηρακλειδείς, δεν είμαστε εχθροί των υπολοίπων, όπως κάποιοι πιστεύουν. Κακώς μας λένε κάτι τέτοιο. Σας θυμίζω ότι δεν θα υπήρχε και ο ΠΑΟΚ αν δεν υπήρχε αυτός ο άνθρωπος.

Και ο Άρης πέρασε πολλές περιπέτειες στο παρελθόν. Καλοί είναι οι επενδυτές, αλλά από την εμπειρία μου, μπορώ να πω ότι δεν αποτελούν την καλύτερη προοπτική για μία ομάδα. Ειδικά εάν ο επενδυτής δεν είναι φερέγγυος. Δείτε τι έγινε στην Γερμανία. Εκεί δεν θέλουν οι Γερμανοί τους επενδυτές. Κοιτάξτε τι πρωτάθλημα τελείωσε. Αυτό που έγινε στην Γερμανία δεν πρόκειται ποτέ να γίνει στην Ελλάδα”.

- Πιστεύετε ότι στον Ηρακλή μπορεί να έρθει ένας επενδυτής όπως είναι ο Σαββίδης;

“Δεν πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί μία τέτοια οντότητα στον Ηρακλή. Όμως είναι πολύ σημαντικό να γίνει κάτι άλλο. Αρκεί να υπάρχουν οπαδοί που να νιώσουν ξανά τον Ηρακλή. Φωνάζω παντού τον κίνδυνο που έχει η Θεσσαλονίκη. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερις ομάδες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ακριβώς συνέβαινε στο παρελθόν. Σας θυμίζω ότι πριν από αρκετά χρόνια, δεν είχαμε τον έλεγχο της ΕΠΟ όπως συμβαίνει τώρα, όμως είχαμε έναν έντονο ανταγωνισμό.

Έχουν αλλάξει οι καταστάσεις. Έτσι πρέπει να γίνεται. Όσο περισσότερες καλές ομάδες έχεις, τόσα περισσότερες πιθανότητες έχεις για να πρωταγωνιστήσεις στον αθλητισμό. Ο Ηρακλής είναι στο σημείο μηδέν αυτή την στιγμή. Την είχα αυτή την αίσθηση δύο χρόνια νωρίτερα.

Είχα ζητήσει από την γενική συνέλευση του συλλόγου, να μην βρούμε άλλη λύση. Είχα πει από τότε να ξεκινήσουμε από την Α1 κατηγορία της ΕΠΣΜ. Και είναι λανθασμένο αυτό που αναφέρεται πως μόλις φθάσει και γίνει επαγγελματική η ομάδα τα χρέη επιστρέφουν.

Οι κανονισμοί αλλάζουν σαν τα πουκάμισα. Υπάρχει λύση και με τον Ηρακλή. Όταν μας έριξαν το 1980 μας έριξαν μία κατηγορία. Όμως την επόμενη χρονιά τον κ. Ράλλη τον τιμωρήσαμε. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα. Πάντως τα χρέη μας διαγράφηκαν και μας έδωσαν την περιουσία μας πίσω. Αυτό πρέπει να το πιστώσουμε σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Μπορεί να κάνει και τώρα μία τροπολογία εάν θέλει η κυβέρνηση. Πρέπει να βρεθεί μία πολιτική απόφαση, αλλά και μία αθλητική απόφαση.

Όποιος αντιδράσει που θα στηριχθεί; Εμείς θέλουμε τα παιδιά που δεν τα γαλουχήσαμε σωστά τα τελευταία χρόνια. Έγιναν τώρα κάποιες άλλες καταστάσεις. Χρειάζεται να βρεθεί μία πολιτική λύση. Να κάνουν αυτό που λένε... wild card”.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.