Ξέσπασμα Εσίτι: «Αυτός είμαι, έχω καρδιά, είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ»

Γιώργος Καστάνης24 Σεπτεμβρίου 2021

Επτά εμφανίσεις με 221 λεπτά συμμετοχής συμπλήρωσε ο Αντερσον Εσίτι από την έναρξη της σεζόν με την φανέλα του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα και την Ευρώπη. Προχθές στο Αγρίνιο ανταποκρίθηκε στον ρόλο που του ανέθεσε ο Λουτσέσκου και στο φινάλε, πανηγύρισαν μαζί την σπουδαία νίκη. Ο Εσίτι ξέσπασε μέσω της Metrosport και του Metrosport.gr για όλα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα, για την άδικη αμφισβήτηση που βίωσε και την εμπιστοσύνη που εισέπραξε από τον Λουτσέσκου.

Όταν ζητήσαμε από τον Νιγηριανό αμυντικό μέσο να μιλήσει στη Metrosport και στο Metrosport.gr μετά το νικηφόρο αγώνα με τον Παναιτωλικό, είπε αμέσως: «Θέλω να τα πω, έχω πολλά να πω». Και λίγο αργότερα μετέφερε με βασικές λεπτομέρειες, όλα όσα βίωσε το τελευταίο διάστημα.

Κυρίως ο Εσίτι εστίασε στην ακόλουθη φράση: «Είμαι εδώ για τον ΠΑΟΚ, έχω καρδιά για να παίξω και να προσφέρω. Δεν είμαι τυχαίος, δεν με βρήκε ένας ατζέντης από την Νιγηρία και με έφερε στην Ελλάδα. Πριν από τον ΠΑΟΚ είχα παίξει σε υψηλό επίπεδο σε άλλες τρείς ομάδες».

Ο Εσίτι «απασφάλισε», ξέσπασε εναντίον όσων επιχείρησαν τεχνηέντως να τον αποδομήσουν και τόνισε με νόημα: «Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που πήραμε τη νίκη στο Αγρίνιο. Χαρούμενοι για τον προπονητή μας, για τους οπαδούς μας, για τους εαυτούς μας. Και όπως μας λέει πάντα ο προπονητής μας, είτε παίζουμε στο σπίτι μας είτε μακριά από αυτό, πρέπει να παίρνουμε πάντα τη νίκη. Και απέναντι στον Παναιτωλικό πήραμε αυτό ακριβώς που θέλαμε...

Είμαστε μια ομάδα που ορίζεται από τον προπονητή της. Έχουμε έναν προπονητή που μας μιλάει διαρκώς, μας δίνει κίνητρο, την αίσθηση πως είμαστε όλοι κομμάτι της ομάδας. Αυτοί που είναι στο γήπεδο, αυτοί που κάθονται στον πάγκο. Ότι είμαστε ένα και αυτό θα μας δώσει ώθηση όλη τη σεζόν. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα, για όλους τους ποδοσφαιριστές.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να νιώθω αυτή την εμπιστοσύνη του προπονητή. Μιλώντας για μένα είμαι εδώ να δείξω στον Λουτσέσκου ότι παίζω για εκείνον ανεξάρτητα από τα λεπτά που μου δίνει και αγωνίζομαι. Προφανώς όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν στα παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να είσαι έτοιμος να παλέψεις και όχι μόνο για εκείνον αλλά για τους συμπαίκτες σου, για τους οπαδούς, για την ομάδα. Και αυτό είναι που θέλω να κάνω, να μπαίνω στο γήπεδο και να παλεύω, ελπίζω να το βλέπουν όλοι αυτό»!

Ο Εσίτι έδειξε πικραμένος από την αντιμετώπιση που έτυχε, από όσους επιχείρησαν συστηματικά να τον αποδομήσουν, εντός και εκτός ΠΑΟΚ: «Δεν ξέρω θα μου πείτε εσείς. Εγώ αυτός είμαι! Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ είδε έναν κακό παίκτη. Έχω παίξει οκτώ - εννέα χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου και έκανα όλα τα βήματα για να βρίσκομαι εδώ. Δεν μεταπήδησα ξαφνικά από τη Νιγηρία στον ΠΑΟΚ, ήρθα από άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι η τέταρτη ομάδα μου! Εξαιτίας της σκληρής μου δουλειάς βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ. Δεν με είδε ξαφνικά ένας ατζέντης και μου είπε: ''έλα από τη Νιγηρία, θα πας στον ΠΑΟΚ"

Ένας νέος προπονητής, όπως είναι ο Λουτσέσκου είναι εδώ και μου δίνει αυτοπεποίθηση και αγωνίζομαι έχοντας περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αλλά αν δείτε συνολικά την καριέρα μου, δεν θα δείτε τον Άντερσον Εσίτι πολλές φορές στον πάγκο.

Δεν έχω μιλήσει ποτέ ξανά έτσι στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι έπρεπε κάποια στιγμή να τα πω. Ήρθα εδώ να παλέψω και μερικές φορές δεν έχει να κάνει με το γκολ ή την ασίστ αλλά έχει να κάνει με την καρδιά, νομίζω ότι έχω την καρδιά να παίξω στον ΠΑΟΚ και ο προπονητής μου δίνει εμπιστοσύνη. Θέλω να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου και να ικανοποιώ τον προπονητή και τον εαυτό μου. Ο προπονητής μου ζήτησε να μείνω και να παλέψω».


«Νικηφόρο σερί»


Ο Νιγηριανός μέσος έστειλε το μήνυμα για το κυριακάτικο ντέρμπι της Τούμπας: «Ελπίζω να κερδίσουμε και να κάνουμε έναν καλό αγώνα απέναντι στην ΑΕΚ. Θέλουμε να συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί γιατί αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση. Είναι σημαντικό που θα έχουμε τους οπαδούς στο πλευρό μας, μας δίνουν άλλη δυναμική. Νομίζω ότι τα πάμε καλά με τον νέο προπονητή, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό και πιστεύω ότι θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα αν συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Κερδίζουμε τα παιχνίδια γιατί παλεύουμε και αυτό είναι σημαντικό για εμάς, γιατί δείχνει τι ομάδα είμαστε».


Το τετ α τετ


Η αναμέτρηση στο Αγρίνιο είχε ολοκληρωθεί, ο Λουτσέσκου έσφιξε τις γροθιές του για να πανηγυρίσει το τρίτο συνεχόμενο «διπλό» και αμέσως μετά, αγκάλιασε, έναν προς ένα ολους τους παίκτες του Δικεφάλου. Μετά από ένα σύντομο διάλογο με οπαδούς του Παναιτωλικού, ο Λουτσέσκου έπιασε τον Εσίτι και του μίλησε για αρκετά λεπτά. Έδειχνε να του εξηγεί τι ζητά από τον Νιγηριανό μέσο, ενώ με χαρακτηριστικές κινήσεις των χεριών του, επιβράβευσε τον παίκτη του, για την βοήθεια που προσέφερε στην ομάδα. Το τετ α τετ διήρκησε αρκετά, μέχρι να δοθεί η εντολή και ο Λουτσέσκου μαζί με τον Εσίτι να μπουν στα αποδυτήρια.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.