Ξέσπασε «πόλεμος» μεταξύ Εβόρα και Πιτσάρδο μετά το «δεν είμαι πόρνη, ούτε σαν κι εσένα»

Metrosport Team13 Μαρτίου 2023

«Πόλεμος» ξέσπασε μεταξύ δύο κορυφαίων τριπλουνιστών της Πορτογαλίας, Νέλσον Εβόρα και Πέδρο Πιτσάρδο, με τον πρώτο να εξαπολύει ύβρεις κατά του δεύτερου.

Οι δύο κορυφαίοι αθλητές, Νέλσον Εβόρα και Πέδρο Πιτσάρδο, άρχισαν ένα δημόσιο ξεκατίνιασμα, με αφορμή την δήλωση του πρώτου περί «αθλητικής πόρνης» για τον δεύτερο.

Ο Εβόρα σε δηλώσεις του τα «έχωσε»  στην ομοσπονδία της πατρίδας του, κατηγορώντας την ότι «αγοράζει» αθλητές από την Κούβα για να έχει επιτυχίες. Ο Πιτσάρδο πήρε μεταγραφή από εκεί καθώς ήταν ένας από τους αθλητές που ήθελε να ξεφύγει από το καθεστώς.

Ο Εβόρα όμως, που κατάγεται από το Πράσινο Ακρωτήρι, ξέφυγε στις δηλώσεις του.

«Ο Πιτσάρδο είναι ένας αθλητής που αγοράστηκε για να έχει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα» είπε αρχικά σε μια συνέντευξη στο podcast «40 minutos» του Radio Observador.

«Θέλω απλώς να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες. Όποιος ξένος φτάνει στην Πορτογαλία πρέπει να ζήσει 5 χρόνια, που καταλαβαίνω ότι είναι πολλά για τον ελίτ αθλητισμό, αλλά να είναι οι ίδιοι μήνες για όλους».

Οι δηλώσεις του εξόργισαν τον Πιτσάρδο, ο οποίος απάντησε με σκληρό τόνο.

«Όταν λες ότι με αγόρασαν, δεν με σέβεσαι. Δεν είμαι πόρνη, ούτε σαν εσένα που έφυγες άσχημα από το κλαμπ γιατί σου πρόσφεραν περισσότερα. Δεν ξέρω τα προβλήματα που έχεις στο κεφάλι σου ή αν έχεις προβλήματα με κάποιον από την Μπενφίκα, αλλά δεν πρέπει να τα μπερδεύεις μιλώντας για μένα», είπε αφήνοντας υπονοούμενα για την απόφαση του Εβόρα να φύγει από την Μπενφίκα για την Σπόρτινγκ.

«Το γεγονός ότι έπρεπε να περιμένεις 11 χρόνια για να αποκτήσεις την υπηκοότητα δεν σε κάνει πιο Πορτογάλο από οποιονδήποτε άλλον», συνέχισε ο Πιτσάρδο.

Ο Εβόρα τον έκραξε επίσης γιατί όταν τραυματίστηκε στο Τόκιο την ώρα του προκριματικού, ο Πιτσάρδο ήταν ο μόνος που δεν πήγε να του συμπαρασταθεί, λέγοντας ως δικαιολογία ότι είχε ολοκληρώσει τον αγώνα του και είχε φύγει από τον αγωνιστικό χώρο. O Εβόρα του απάντησε ότι λέει δικαιολογίες γιατί είχε πάει να χαιρετήσει την Ανα Πελετέιρο, τριπλουνίστρια από την Κούβα που είχε πάρει μεταγραφή στην Ισπανία…

«Το ρεκόρ σου με 17,74μ., το κάνω με κολάν προθέρμανσης, ποτέ δεν υπήρξες αναφορά μου ως αθλητής. Εχω κερδίσει Diamond League, έχω κάνει 18 μέτρα και όταν φτάσεις τους τίτλους που έχω σε έναν χρόνο, μιλάμε. Είμαι καλύτερος από σένα, αποδέξου το» συνέχισε ο Πιτσάρδο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.