Ξέσπασε ο Μπεργκ: «Πολλοί ξεπέρασαν τα όρια»

Metrosport Team16 Ιουνίου 2021

Υβριστικά μηνύματα έλαβε ο Μάρκους Μπεργκ στα social media μετά την ισοπαλία με την Ισπανία (0-0), λόγω της μεγάλης φάσης που σπατάλησε για να σκοράρει. Ο 35χρονος επιθετικός αστόχησε στη μεγαλύτερη φάση της Σουηδίας, με αποτέλεσμα να δεχθεί απειλές στα social media και να δώσει την δική του απάντηση.

«Το πάθος ανήκει στο ποδόσφαιρο. Αυτό που δεν ανήκει είναι οι απειλές, το μίσος και οι προσβολές. Χθες βράδυ, πολλοί άνθρωποι ξεπέρασαν τα όρια. Ως κοινό, είναι συνηθισμένο να συμβαίνει αυτό, αλλά δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό. Παιδιά και μικροί άνθρωποι μπαίνουν στα social media και διαβάζουν αυτά τα πράγματα, υιοθετούν τέτοιες συμπεριφορές και δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. 

Πρέπει να δράσουμε όλοι μαζί για να δημιουργήσουμε καλύτερο κλίμα στα social media. Σε όλους εσάς που εκτίθεστε σε ψηφιακό μίσος, θέλω να στείλω την αγάπη και τη στήριξή μου. Πρέπει να μιλάμε γι' αυτό και να δράσουμε, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον, στο σχολείο, στα παιδιά και τους γονείς. Σε αυτόν τον κόσμο, μπορεί να είναι μια λάθος στροφή στον λόφο, ένα άστοχο σουτ στις καθυστερήσεις, χιλιοστά του δευτερολέπτου και εκατοστά που σε καθορίζουν ως αθλητή από την κοινή γνώμη και τους ανθρώπους γενικότερα. 

Αυτό, όμως, δεν αφορά εμένα. Για μένα μετράει το ταξίδι που έκανα με τους αγαπημένους μου, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους ανθρώπους που με στήριξαν και βλέπουν από πού προέρχομαι και τι έχω κάνει για να φτάσω εδώ. Μπορεί να πέσεις, αλλά μετά σηκώνεσαι και ξανασηκώνεσαι, και ξανά και ξανά», τόνισε συγκεκριμένα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.