Ξεψυχισμένος ο ΠΑΟΚ, έτσι δεν έχει τύχη

Χρύσανθος Δοβλέτογλου01 Μαρτίου 2020

Το σημαντικότερο σε μία ομάδα πρωταθλητισμού, εκτός, βέβαια, από τις ικανότητες και την ποιότητα των παικτών της, είναι η αυτοπεποίθηση που πρέπει να υπάρχει στα αποδυτήρια για να διεκδικήσει τίτλους. Και στο πιο κρίσιμο σημείο σεζόν ο ΠΑΟΚ μοιάζει καταρρακωμένος. Κρίνοντας καθαρά και μόνο από την εικόνα, ο Δικέφαλος έμοιαζε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των «Πηγαδίων» άδειος ψυχολογικά, χωρίς καθόλου δυνάμεις.

Φυσικά, οι περισσότεροι σκέφτονται πως θα μπει έτσι στα πλέι οφ και τι θα καταφέρει να πετύχει. Δικαιολογημένα, γιατί δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της την περασμένη σεζόν. Κυρίως, δεν βγάζει στο γήπεδο αυτοπεποίθηση, που είναι βασικότατο συστατικό για να επαναλάβει την περσινή επιτυχία της κατάκτησης του νταμπλ.

Επιμένουμε ότι δεν πρέπει να τα παρατήσει. Αλλά όλοι θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτός ο ξεψυχισμένος ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει τύχη σε καμία από τις δύο διοργανώσεις που συμμετέχει. Ο Ολυμπιακός, στην παρούσα φάση, έχει ψυχολογικό αβαντάζ, αλλά οι ασπρόμαυροι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα αγωνιστικά από τον αντίπαλό τους και οφείλουν να παλέψουν μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Για να καλυφθεί, βέβαια, το ψυχολογικό μειονέκτημα έναντι του βασικού ανταγωνιστή για τους φετινούς τίτλους, χρειάζεται να παρέμβει ο Αμπέλ Φερέιρα. Ο Πορτογάλος κόουτς έχει το ελαφρυντικό ότι του έλειπαν για μεγάλο διάστημα της σεζόν κομβικοί ποδοσφαιριστές, όπως οι Μαουρίσιο, Βιεϊρίνια και Βαρέλα, ενώ τώρα απουσιάζει ο Κρέσπο.

Ομως και από τους υπόλοιπους δεν παίρνει το 100%. Πως να το πάρει, άλλωστε, με τις διαρκείς αλλαγές στην ενδεκάδα που επηρεάζουν την συνοχή της ομάδας; Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν ο προπονητής είναι το μοναδικό πρόβλημα στην παρούσα φάση, το μόνο σίγουρο είναι ότι μόνο αν ο Πορτογάλος δείξει πυγμή και μεταφέρει στα αποδυτήρια την πίστη του θα μπορέσει να ελπίζει ο ΠΑΟΚ.

ΥΓ. Στο παιχνίδι με την Ξάνθη, ο ΠΑΟΚ έκανε συνολικά 59 λάθη, τα οποία προστέθηκαν στα 60 της περασμένης αγωνιστικής, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Κατά την άποψή μας είναι από τα πιο ανησυχητικά σημάδια της στατιστικής των τελευταίων εβδομάδων, γιατί φανερώνει -εκτός από την απροσεξία- και την έλλειψη συγκέντρωσης.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.