Ξενοφών Ρούσσης: «Το νέο μέτρο για τα γήπεδα δεν είναι εφαρμόσιμο»

Metrosport Team04 Νοεμβρίου 2021

Ο αρχίατρος της Super League 1, Ξενοφών Ρούσσης,  φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» στο Metropolis 95,5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τα νέα μέτρα που αφορούν τα γήπεδα, με τη χρήση μάσκας να είναι πλέον υποχρεωτική σε όσους εισέρχονται στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα είπε

Για την υποχρέωση όσων εισέρχονται στα γήπεδα να φορούν μάσκα: «Και να τον υποχρεώσεις να φορέσει μάσκα στην είσοδο δεν ξέρεις τι θα γίνει μετά. Ως μέτρο είναι σωστό από υγειονομικής πλευράς, αλλά το βλέπω αρκετά ανεφάρμοστο. Το έχω δει σε αρκετά ευρωπαϊκά γήπεδα να τηρείται και η πλειονότητα των φιλάθλων να φοράει μάσκα. Όμως, δεν είναι εύκολα εφαρμόσιμο να έχουν την ευθύνη η ΠΑΕ. 

Δεν έχουμε λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση μέχρι στιγμής».

Για το αν είναι ένα πρόσχημα να κλείσουν τα γήπεδα: «Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν μπορώ να ξέρω τι σκέφτεται ο υπουργός».

Για τον εμβολιασμό των αθλητών αν είναι σε καλύτερο επίπεδο φέτος: «Υγειονομικά πιστεύω πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι σε ένα καλό επίπεδο. Δεν έχουμε ακριβή στατιστικά πόσοι ποδοσφαιριστές είναι εμβολιασμένοι. Η πλειοψηφία των αθλητών έχουν εμβολιαστεί».

Για την αλλαγή των πρωτοκόλλων σε σχέση με πέρυσι: «Οι διαφορές είναι μικρές και τυπικές. Όσον αφορά την επάνοδο ενός αθλητή στους αγωνιστικούς χώρους, οποίος έχει νοσήσει, είναι πλέον στις δέκα μέρες, ενώ προηγουμένως ήταν στις 14 μέρες. Δεν αλλάζει αυτό ούτε για κάποιον ποδοσφαιρηστή που έχει εμβολιαστεί.

Η διαφορά με τους εμβολιασμένους είναι ότι δεν έχουν έντονα συμπτώματα και μπορεί να μην το καταλάβουν. Συνήθως, εντοπίζεται στα τεστ αν είσαι θετικός, παρά τον εμβολιασμό». 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.