Ξενέρωμα αλλά κι ερωτηματικά από την πώληση ( ; ) Γιαννούλη

Δημήτρης Μπούζας17 Ιανουαρίου 2021

INFO: Ο χρόνος και ο τρόπος που επιχειρήθηκε, εκθέτουν ολοφάνερα όσους την εμπνεύστηκαν. Προβληματισμός και ανησυχία στον κόσμο του ΠΑΟΚ


Εμπιστοσύνη στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» και στον τρόπο της λειτουργίας του, είναι αλήθεια ότι δεν υπήρχε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Απλά οι εκατοντάδες χιλιάδες φίλοι της λαοφιλέστατης ομάδας αποδεχόντουσαν σχεδόν αδιαμαρτύρητα τα πάντα εμπιστευόμενοι - δικαίως – τον μεγαλομέτοχο. Την ηγεσία του οποίου αποδεχόντουσαν και σεβόντουσαν απεριόριστα. Ποτέ και σε κανένα σημείο δεν αμφισβήτησαν τον ηγέτη τους οι ΠΑΟΚτσήδες. Για αυτούς ο Ιβάν αποτελεί ένα πρόσωπο που δικαιούται απόλυτης στήριξης και αποδοχής (σχεδόν άνευ όρων) λόγω της τεράστιας προσφοράς του. Δυστυχώς όμως και όπως φαίνεται μερικές φορές κάποιοι από τους στενούς συνεργάτες του (την ευθύνη της επιλογής των οποίων δεν γνωρίζουμε αν την έχει απόλυτα ο ίδιος) αποδεικνύονται ανάξιοι της εμπιστοσύνης του και εκμεταλλευόμενοι το γεγονός τη αδυναμίας του λόγω της μεγάλης και πολυεπίπεδης επιχειρηματικής του δραστηριότητας να γνωρίζει εκ του σύνεγγυς τα δρώμενα στο χώρο του ποδοσφαίρου, σκαρφίζονται ασόβαρες και προσβλητικές προσεγγίσεις θεμάτων που αφορούν τον ΠΑΟΚ, οι οποίες συνήθως καταλήγουν σε μεγάλα προβλήματα και τραγικά λάθη. Παραποιώντας τα πάντα, τον παγιδεύουν με «βολικές» ενημερώσεις, προκειμένου να διατηρήσουν την εμπιστοσύνη του. Όταν έρχεται όμως ο λογαριασμός, είναι εκείνος που βάζει βαθιά το χέρι του στην τσέπη, όπως και ο κόσμος του ΠΑΟΚ που σκύβει το κεφάλι, νιώθοντας πληγές και προσβολές που οφείλονται σε αυτού του είδους τους μυστηριώδεις και σκοτεινούς τρόπους διαχείρισης των υποθέσεων του συλλόγου. Ο Ιβάν πληρώνει και ο λαός πληγώνεται. Φαύλος κύκλος. 

Ας πάμε όμως στο προκείμενο. Χθες ξαφνικά έσκασε η «βόμβα» μιας περίεργης συμφωνίας δανεισμού, που μπορεί να εξελιχθεί σε πώληση με κάποιες προϋποθέσεις βέβαια, του Γιαννούλη. Του προτελευταίου απομείναντος πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου (το τελευταίο μάλλον είναι ο Τζόλης) του απορφανισθέντος ρόστερ των νταμπλούχων. Αναγγέλθηκε αυτή η συμφωνία με τις ανάλογες διαρροές στήριξης (καλά τα λεφτά) που θυμίζει κάποιες αντίστοιχες που γινόντουσαν κι εξακολουθούν να γίνονται στην ιστορική πανήγυρη του Άη Μάμα Χαλκιδικής. Κι αυτή η στήριξη ξεκινάει από εκείνους που μέχρι χθες βροντοφώναζαν πως μετά το ξεπάτωμα του ρόστερ από τον άσχετο και ανίκανο Γερμανό, ήταν χρέος της διοίκησης να ενισχυθεί πάση θυσία ο Πάμπλο Γκαρσία με τρεις τουλάχιστον παίκτες ποιότητας. Αμ δε; Τη στιγμή που η ομάδα κραυγαλέα φώναζε ότι θέλει βοήθεια, έρχεται το αντίθετο και έρχεται με έναν τρόπο προσβλητικό. Με μια συμφωνία μπακαλίστικη ή τσικιρικιτζίδικη όπως λέγαμε πιτσιρικάδες. Η οποία δείχνει αδυναμίες και ασοβαρότητα. Αναφερθήκαμε στην ανικανότητα του Γερμανού ο οποίος ξεπούλησε το μισό ΠΑΟΚ έναντι ψιχίων (φανταστείτε με 1,2 εκατομμύρια ευρώ τον Πέλκα που κάνει «παπάδες» στην Τουρκία και την προηγούμενη χρονιά η ίδια ομάδα είχε προσφέρει 6 εκατομμύρια ευρώ) για τον εξής λόγο. Δεν ξέρουμε αν λησμονήσατε πως ο ΠΑΟΚ μετά πάθους και για πολύ χρόνο παζάρευε τον αξιόλογο Κροάτη μέσο Κροβίνοβιτς και δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την μεταγραφή του. Ξέρετε που κατέληξε ο παίκτης; Ποια ομάδα τον πήρε; Η Χάιντουκ Σπλιτ που δεν συμπεριλαμβάνεται ούτε καν στις ισχυρές του κροατικού πρωταθλήματος. Απίστευτα πράγματα. Διαβάζουμε τους όρους που διαρρέουν για τον Γιαννούλη και σταυροκοπιόμαστε. Πάρτε 1 εκατομμύριο ευρώ προκαταβολή και όλα τα άλλα αν εκπληρωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις μιας συμφωνίας, για την οποία βέβαια δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα. Αποδοχή χωρίς την παραμικρή ένσταση και αντίδραση. 

Αναρωτιέται ο καθένας και με το δίκιο του γιατί δεν ζητήθηκε όπως θα ήταν πολύ φυσιολογικό από τη μεριά του ΠΑΟΚ να κλείσει οριστικά η μεταγραφή με τον όρο να παραμείνει ο Γιαννούλης τουλάχιστον μέχρι το πέρας της φετινής χρονιάς; Απλά πράγματα. Βουλημία που δείχνει πολλά. Θα λέγαμε πλην της βουλημίας και ασέβεια απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ που πιστεύει όλα όσα του σερβίρουν. Τα οποία αναφέρονται στη φιλοδοξία να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον πλέον ικανοποιητικό τρόπο κατακτώντας τουλάχιστον έναν από τους δύο τίτλους. Δεν μπαίνουμε στις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Άλλωστε το γεγονός ότι ύστερα από το μακελειό και το ξεπάτωμα που έγινε στο ρόστερ των νταμπλούχων και τις περήφανες πωλήσεις έναντι ψιχίων και τη διαβεβαίωση ότι από τότε είχε επέλθει ο περιβόητος οικονομικός εξορθολογισμός, αυτή η πώληση στη μέση του πρωταθλήματος λέει - το επαναλαμβάνουμε - πολλά από μόνη της. Όσο για τον αντικαταστάτη του που έχει καλό βιογραφικό και καλές συστάσεις, είναι ένας παίκτης τον οποίο ο ΠΑΟΚ μπορούσε να τον πάρει όποτε θέλει γιατί ανήκει στην ομάδα του Αχιλέα Μπέου, κάτι που δεν το έκαναν πριν ακόμη προκύψει το θέμα της πώλησης του Γιαννούλη. Προφανώς ο Γερμανός έχει μεσάνυχτα από σωστές και λογικές μεταγραφές και εξαντλείται στις «βόμβες» τύπου Τσόλακ, όπως και ο προκάτοχος του ο Μπράνκο με την περίπτωση Εσίτι. Συμφωνία λοιπόν σε λάθος χρόνο και με λάθος τρόπο. Τα λεφτά μπορεί κάποιοι να τα χαρακτηρίζουν και να είναι πολύ καλά, αλλά όταν συνοδεύονται από αυτού του είδους τις αδέξιες και άνευ ουσίας εκτιμήσεις, με την υποψία ότι και αυτά θα σκορπιστούν και θα χαθούν, χωρίς να δώσουν αυτό που πρέπει σε ένα ρόστερ που περιμένει σημαντική ενίσχυση και όχι επιδερμικές και πρόχειρες προσθαφαιρέσεις, εντείνουν την ανησυχία και τον προβληματισμό των εκατοντάδων χιλιάδων φίλων του ΠΑΟΚ.

ΥΓ: Φίλος της στήλης ΠΑΟΚτσής ορθόδοξος από τα παλιά σε σχετική συζήτηση και ερώτηση που του έκανα πως αισθάνεται για αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ μου είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρεις ότι ο ΠΑΟΚ για μένα είναι κάτι πολύ μεγάλο, η δεύτερη οικογένεια μου. Σου εξομολογούμαι όμως ότι κάποια πράγματα όχι απλά με ξενερώνουν αλλά μου δημιουργούν κι ένα κενό συναισθημάτων για την πολυαγαπημένη μου ομάδα και για ότι έχει σχέση με όσα την αφορούν».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.