Αρης: Ξεμπερδεύει με το... ελληνικό παρελθόν

Μάνος Χατζάκης22 Οκτωβρίου 2020

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ άνοιξε τον δρόμο της δικαίωσης για τους «κιτρινόμαυρους», όσον αφορά πρώην ποδοσφαιριστές (Έλληνες και ξένους), οι οποίοι έκαναν αίτηση επιβολής ποινών κατά της ΠΑΕ, για οφειλόμενα προς τα πρόσωπά τους, εκ μέρους της παλαιάς εταιρείας. Χθες, το δικαστήριο απέρριψε το σχετικό αίτημα του Μανώλη Παπαστεριανού και η Μetrosport και το Metrosport.gr εξηγούν τη σημασία της συγκεκριμένης απόφασης, όσον αφορά τις υπόλοιπες υποθέσεις, που αφορούν την Ελληνική Ομοσπονδία.

Το Διαιτητικό εξέτασε την υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή του Αρη, ο οποίος -μαζί με άλλους Έλληνες, οι οποίοι έπαιξαν στον Αρη- διεκδικούν, επί σειρά ετών, τα επιδικασμένα -από ελληνικά δικαστήρια- ποσά, τα οποία όμως δεν αφορούν τη νέα ΠΑΕ. Χθες, το δικαστήριο έκρινε ως καταχρηστικό το αίτημα του Παπαστεριανού για επιβολή ποινών λόγω χρεών της παλαιάς εταιρείας. Υπενθυμίζεται πως η πλευρά του ποδοσφαιριστή, ζητά την καταβολή όλου το ποσού 163.000 ευρώ ή το μισό αυτού, σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΠΟ.

Το σκεπτικό του δικαστηρίου είχε να κάνει με το γεγονός ότι η νομική υπεράσπιση του Παπαστεριανού δεν προσέφυγε κατά νομικών προσώπων (σ.σ: πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο) της τότε διοίκησης της -υπό εκκαθάριση- ΠΑΕ, όπως επιτάσσει ο αθλητικός νόμος, γι' αυτό και κρίθηκε ως καταχρηστικό το εν λόγω αίτημα.

Πρόκειται για σημαντική νίκη των «κιτρινόμαυρων», καθώς αναμένεται να αποτελέσει πιλότο και για τις υπόλοιπες υποθέσεις ποδοσφαιριστών (π.χ. Φατί, Κοντοβά, Παπαζαχαρία, Καπετάνου, Αγκάνθο, Tριανταφυλλάκος, Κουλουχέρης), οι οποίοι ζητούν από την ΕΠΟ να την επιβολή ποινών, εφόσον η ΠΑΕ δεν τους καταβάλει τα επιδικασθέντα ποσά. Στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικαστούν οι αιτήσεις για επιβολή ποινών, από τους Κοντοβά, Κουλουχέρη και Τριανταφυλλάκου.

Οπως όλα δείχνουν, δηλαδή, οι Θεσσαλονικείς θα... ξεμπερδέψουν οριστικά με τις εγχώριες υποθέσεις, οι οποίες αφορούν ελληνικά δικαιοδοτικά όργανα και δεν θα χρειαστεί να τους απασχολήσει ξανά καμία υπόθεση του παρελθόντος, είτε αφορά Έλληνες είτε αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.