Ξεκίνησε με το «δεξί» και με... σφαγή με τους ύμνους των ΜΜΕ και τον Τεό

Δημήτρης Μπούζας26 Σεπτεμβρίου 2020

Ψυχρός αποκεφαλισμός των Κυπρίων, με τα οπαδικά έντυπα του αγέρωχου (!)... νικητή να ασεβούν στους τίτλους και στα πρωτοσέλιδα τους και να προκαλούν την οργή της κοινής γνώμης. Θα πρέπει να γνωρίζουν εκεί στο λιμάνι ότι αν πιστεύουν ότι «έκλεισαν το φάκελο της Κύπρου» ο δικός τους παραμένει ορθάνοιχτος με τα άπειρα σκάνδαλα και την πολύχρονη και ξεδιάντροπη εύνοια τους. 

Δεν είναι ούτε η πρώτη, σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία φορά που επιβεβαιώνεται η διαχρονικά τσιμενταρισμένη άποψη, ότι η ομάδα του λιμανιού διαθέτει ισχυρότατη παρασκηνιακή προστασία στην κορυφαία ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ευρώπης (ΟΥΕΦΑ). Και ότι απολαμβάνει προνόμια απίστευτα, τα οποία μερικές φορές ξεπερνούν τα όρια και προκαλούν κλυδωνισμούς και σοβαρότατες αντιδράσεις σε διεθνές επίπεδο. Είναι γνωστό ότι στο παρελθόν μεγάλης κυκλοφορίας ευρωπαϊκές εφημερίδες, αναφέρθηκαν σε αυτού του είδους τα προνόμια, με κορυφαία περίπτωση τον τίτλο μεγάλης αγγλικής εφημερίδας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Σκάνδαλο στη σκιά του Παρθενώνα», συνοδεύοντας το αντίστοιχο ρεπορτάζ με τη φωτογραφία του Θόδωρου Θεοδωρίδη, γιου του συγχωρεμένου επιτίμου προέδρου του Ολυμπιακού και εκ των κορυφαίων παραγόντων της ΟΥΕΦΑ. Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ αφορούσε τη σκανδαλώδη απόφαση να επιτραπεί στον Ολυμπιακό να συμμετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ τη στιγμή που για το ίδιο παράπτωμα, είχε αποκλειστεί άλλη ομάδα (Φενέρμπαχτσε). 

Αν γυρίσουμε το χρόνο λίγο πιο πίσω, θα δούμε ότι στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός είχε παρόμοιες με την προχθεσινή διαιτησίες. Εκεί βέβαια που χωρούσε μια έξωθεν παρέμβαση, η οποία χαρακτηριστικά όμως σταματούσε, όταν αντίπαλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν μεγάλα ονόματα. Μικρομεσαίες ομάδες όπως η Βικτόρια Πλζεν και η Μπασακσεχίρ και αρκετές άλλες, πλήρωναν ακριβά ευνοϊκές διαιτησίες για τον Ολυμπιακό. Σήμερα μιλάμε και αναφερόμαστε σε μια ανάστατη Κύπρο, η οποία δεν μπορεί να κατανοήσει την εκτέλεση. Η φουκαριάρα η Ομόνοια – όχι τίποτα το ιδιαίτερο ποδοσφαιρικά – με έξυπνη τακτική μέχρι το 70΄ περίπου, κρατούσε το σκορ, βάζοντας στα δύσκολα τους γηπεδούχους και τον προπονητή τους, ο οποίος είχε βγάλει όλους τους άσους από το μανίκι του και δεν είχε καταφέρει να πάρει αυτό που ήθελε. Αιτία η μετριότατη απόδοση της ομάδας του. Όμως στο σημείο αυτό, κάποιος άλλος έβγαζε έναν άλλο άσο από το μανίκι του και αυτός δεν ήταν άλλος από τον περίεργο διαιτητή, ο οποίος μετατρέποντας ένα εξώφθαλμο επιθετικό φάουλ σε πέναλτι, λύτρωσε τους γηπεδούχους, βυθίζοντας στην απόγνωση αλλά και στην αγανάκτηση τους αντιπάλους τους, που έμειναν στην κυριολεξία άφωνοι. Το ίδιο έκπληκτοι έμειναν και όσοι έβλεπαν το παιχνίδι στην τηλεόραση. Εκτός βέβαια των Τσουκαλάδων, του απίθανου Θαναηλάκη και μερικών ελάχιστων σοβαροφανών εκπροσώπων της ενημέρωσης, που προσπαθούσαν να διατηρήσουν κάπως την αξιοπρέπεια τους, ψελλίζοντας κάποιες ασαφείς και έωλες αμφισβητήσεις για μια φάση που ήταν δύσκολη. 

Στο περιθώριο του αγώνα έρχεται και το πρωτοσέλιδο της ερυθρόλευκης φυλλάδας με τους ασεβείς και κατάπτυστους παραλληλισμούς και συσχετισμούς: «Ο θρύλος έκλεισε τον φάκελο της Κύπρου». Απίστευτη ηλιθιότητα, απύθμενη αθλιότητα. Και να σκεφτεί κανείς, ότι μιλάνε για ανοιχτούς και κλειστούς φακέλους αυτοί που ο δικός τους φακελός παραμένει χρόνια ορθάνοιχτος, φιλοξενώντας ατέλειωτα σκάνδαλα και ξεδιάντροπες εύνοιες. Δυστυχώς όμως δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ κάποια πράγματα σε αυτόν τον τόπο.

ΥΓ1: Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την προετοιμασία του, προσηλωμένος με θρησκευτική ευλάβεια στους στόχους του. Πρώτη υποχρέωση του να φέρει το τρίβαθμο από τον Βόλο. Ενισχυμένος ηθικά αλλά και μεταγραφικά και μετά την πολύ καλή εμφάνιση του στη Ρωσία, έχει την ευκαιρία να μπει το ίδιο εντυπωσιακά και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.