Ξεκίνησαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες «Πεκίνο 2022» με την Ελλάδα να μπαίνει πρώτη

Metrosport Team04 Φεβρουαρίου 2022


Η τελετή έναρξης των 24ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο "Παλάτι του Πάγου" στο Πεκίνο ήταν, όπως αναμενόταν, εντυπωσιακή και μεγαλοπρεπής.

Η Ελλάδα ως τιμώμενη χώρα μπήκε πρώτη στον αγωνιστικό χώρο με σημαιοφόρους τον Απόστολο Αγγέλη και την Μαρία Ντάνου. Στις κερκίδες της “φωλιάς του πουλιού” για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες βρίσκεται και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αποστολής Σπύρος Καπράλος. Στους 24ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς υπάρχει ελληνική συμμετοχή, καθώς πέντε αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπήσουν τα «γαλανόλευκα» στην Κίνα. Οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία Ελένη Τσιόβολου θα μετάσχουν στο αλπικό σκι, ενώ οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα θα λάβουν μέρος στο σκι δρόμων αντοχής. Στους Αγώνες του Φεβρουαρίου αναμένεται να λάβουν συνολικά περίπου 2.900 αθλητές και αθλήτριες από 91 χώρες που θα διαγωνιστούν σε 15 αθλήματα.

Ο πολυβραβευμένος Κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού, με τη συμμετοχή 3.000 εθελοντών από τις επαρχίες της Κίνας που θα διεξαχθούν αγωνίσματα των χειμερινών Αγώνων, δημιούργησε μία εμβληματική Τελετή όπου η Άνοιξη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Πρωταγωνίστρια ήταν η νιφάδα του χιονιού που συμβόλιζε την αλληλεγγύη και την ευημερία. Ο Γιμού είχε σκηνοθετήσει και την Τελετή του 2008.

Η Τελετή Έναρξης άρχισε με την είσοδο της κινεζικής σημαίας. Υπό τους ήχους της μελωδίας «Η μητέρα πατρίδα και εγώ», 56 άνθρωποι κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης μετέφεραν τη σημαία στο, στολισμένο με τη βοήθεια της τεχνολογίας, στάδιο. Μπροστά από τα μάτια των ελάχιστων, λόγω των μέτρων για την αποφυγή της εξάπλωσης της πανδημίας, πέρασε η ιστορία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, μέσα από μία εικονική πραγματικότητα.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.