Ξεκίνημα με το αριστερό για τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα

Metrosport Team30 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων στην πρεμιέρα της EuroLeague στο Πριγκιπάτο του Μονακό και γνώρισε τη συντριβή με 75-63. 

Στο ξεκίνημα του αγώνα όχι μόνο... γυάλιζε το μάτι του Μάικ Τζέιμς, αλλά ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε κάτι παραπάνω από «φουριόζος» στο παιχνίδι! Τόσο στην επίθεση σκοράροντας ακόμα και με τρίποντο ψυχολογίας από τα 9 μέτρα όσο και στην άμυνα καθώς έκλεψε μπάλες και βρήκε πόντους στο transition. Η είσοδος του Άντζουσιτς έδωσε νέα επιθετική πνοή στους Μονεγάσκους, την ώρα που οι «πράσινοι» συνέχιζαν τα λάθη, ενώ στην άμυνα δεν «έβγαζαν» την παραμικρή ενέργεια.

H διαφορά εκτοξεύθηκε στο +13 για τη Μονακό (30-17 στο 14') έχοντας ολοκληρώσει ένα επιμέρους 15-3. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός τα περίμενε (σχεδόν) όλα από τον Παπαπέτρου στην επίθεση (12π., 5/10δίπ., 0/2τρ., 2/3β., 4ριμπ.) ήταν πολύ δύσκολο να ακολουθήσει τους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός δεν «έβγαλε» αντίδραση στην 3η περίοδο. Η δημιουργία των «πρασίνων» ήταν ανύπαρκτη, οι επιλογές στην επίθεση η μία χειρότερη από την άλλη, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά η Μονακό βρήκε χώρους και δημιούργησε πολλά «ρήγματα» στην «πράσινη» ρακέτα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει και στους 17 πόντους (56-39) λίγο πριν από το τέλος της 3ης περιόδου.

Η συνέχεια αποτέλεσε τυπική διαδικασία και αυτό διότι οι γηπεδούχοι έστειλαν τη διαφορά και στους 22 πόντους διαφορά και το μόνο που κατάφεραν οι πράσινοι ήταν να μειώσουν με τη λήξη του αγώνα και αυτό χάρη σε κάποιες ατομικές ενέργειες του Ντάριλ Μέικον.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 38-28, 56-44, 75-63

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.