Ο ΠΑΟΚ ξεκινάει με το ρίσκο της «μη ενίσχυσης» ελπίζοντας στη σταδιακή του αναμόρφωση

Δημήτρης Μπούζας20 Αυγούστου 2022

Το βράδυ ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Παναιτωλικό, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια πως η περιρέουσα ατμόσφαιρα - θα προσέθετα και ψυχολογία του συγκεκριμένου παιχνιδιού – σε ότι αφορά αποκλειστικά τους γηπεδούχους, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική και ενδιαφέρουσα. Οι λόγοι συνδέονται άρρηκτα με όλα όσα αυτοκαταστροφικά και ασυγχώρητα συνέβησαν στην προηγούμενη σεζόν. 

Με ανήσυχο λοιπόν και ξενερωμένο ως ένα σημείο τον κόσμο της ομάδας, που εκτός από τα όσα εντός αγωνιστικού χώρου υπέστη, βασσανίστηκε μαρτυρικά και με την παταγώδη αποτυχία στη μεταγραφική ενίσχυση του ρόστερ, ο προβληματισμός των ΠΑΟΚτσήδων θεωρείται δικαιολογημένος. Το ίδιο δικαιολογημένη μπορεί να χαρακτηριστεί και η περιέργεια για το πως θα αντιδράσει η ομάδα. Αναμφίβολα ευχή ολόκληρης της ΠΑΟΚτσήδικης οικογένειας είναι να ξεκινήσει η ομάδα με νίκη. Κι αυτό, γιατί οι περισσότεροι – αν όχι όλοι – μέσα τους έχουν ακόμη την ελπίδα της ανάκαμψης με μια σταδιακή βελτίωση. Ελπίδα που ενισχύθηκε μετά την πρόσφατη υπόσχεση της ηγεσίας, ότι θα υπάρξουν κάποιος κινήσεις για να ενισχυθεί η ισχύς του αδύναμου ρόστερ. Αν είναι δύσκολο ή εύκολο το σημερινό παιχνίδι θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Μέσα στο ίδιο γήπεδο θα φανεί και ο τρόπος με τον οποίο έχουν αντιληφθεί πλέον τις υποχρεώσεις τους οι καθ΄ύλην αρμόδιοι (κόουτς, παίκτες, τεχνικός διευθυντής και διοίκηση). Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που κουβαλά από πέρυσι η ομάδα, στο σημερινό παιχνίδι προστίθενται οι απουσίες δύο πολύ σημαντικών μονάδων (Βιεϊρίνια, Ζίβκοβιτς).

Σε ότι τώρα έχει σχέση με τις δηλώσεις (απόψεις) του Ιβάν, όπως αυτές «μεταφέρθηκαν» από το γνωστό ιερατείο», οι κειμενογράφοι και οι διακινητές τους, εμφανώς ατύχησαν. Κι αυτό, γιατί στερούμενοι διαχρονικά και εκ προϊμίου την έξωθεν καλή μαρτυρία, δεν είχαν διασφαλισμένο το τεκμήριο της γνησιότητας των μεταφερομένων. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ βλέποντας τον ηγέτη της ομάδας του να έρχεται ύστερα από τρία ολόκληρα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και να συσκέπτεται μέσω skype και όχι δια ζώσης με τους στενούς του συνεργάτες, σαφέστατα ψυχανεμίζεται. Θα μου πείτε ότι αυτό μπορεί να είναι και επιθυμία του μεγαλομετόχου. 

Να το δεχθούμε. Απλά όμως προκύπτει ένα ερωτηματικό για το οποίο πρέπει να υπάρχει απάντηση. Οποια κι αν είναι αυτή και την οποία σαφέστατα θα εκτιμήσει και θα σεβαστεί ο κόσμος. Είναι θέμα υγείας ή έχουμε και κάτι που έχει σχέση με αυτά που κυκλοφορούν περί απογοήτευσης του Ιβάν; Οι «μεταφορείς» και οι κειμενογράφοι χωρίς να το καταλάβουν, πέρασαν προς τα έξω έναν Ιβάν διαφορετικό από εκείνον που γνωρίζει τόσα χρόνια, αλλά υπεραγαπά και στηρίζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. 

Η όλη επιχείρηση θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελούσε μια κακοστημένη παράσταση επιχείρησης κατευνασμού και ξεπλύματος μεγάλων λαθών και όχι ειλικρινούς και καθαρής ενημέρωσης του κόσμου. Οι οργανωτές θα μπορούσαν να περιοριστούν στα όσα συζήτησαν με τον Ιβάν στο επίπεδο των ευθυνών τους και όχι να περάσουν μέσω skype αυτά που θα μπορούσε και που έπρεπε μόνο ο Ιβάν να πει κατευθείαν στον κόσμο του ΠΑΟΚ. Απλά και επίσης με ασφαλή τρόπο. Ιβάν απέναντι σε λαό. Μέσα από τον τηλεοπτικό του σταθμό ή με skype σε μια press conference αποκλειστικά για την γνήσια και αυθεντική ενημέρωση των ΠΑΟΚτσήδων. Όχι απόψεις μεταφερόμενες και διακινούμενες. 

Οι κειμενογράφοι και διακινητές όπως προαναφέραμε, παρουσίασαν έναν Ιβάν τελείως διαφορετικό από αυτόν που τόσα χρόνια γνωρίζει ο κόσμος της ομάδας. Ο επαναστάτης και παθιασμένος Πόντιος με τα πύρινα συνθήματα (οικογένεια ΠΑΟΚ, εμπρός πάμε όλοι μαζί) παρουσιάζεται υπαινικτικός και με... θέσεις τελείως αντίθετες προς την μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία του. Ποτέ ο Ιβάν στα τόσα χρόνια δεν αναφέρθηκε στο ότι καλύπτει τις ζημιές που γίνονται, κάτι που δυστυχώς συμπεριλήφθηκε (για ευνόητους λόγους) από το «ιερατείο», στην προσπάθεια του να εξισορροπήσει δυσαρέσκειες με πονηρές προειδοποιήσεις. Εκφράσεις παρόμοιες δεν είναι του χαρακτήρα του Ιβάν. Θα είχαμε πολλά να πούμε για το θέμα, αλλά το κλείνουμε εδώ, για λόγους που νομίζουμε κατανοητούς. Διατηρούμε ωστόσο ακέραια την υπόσχεση που δόθηκε, έστω και μέσω των αχθοφόρων του ηγέτη, για την αναγκαία ενίσχυση του ρόστερ.

ΥΓ: Θέλετε να μάθετε πως λειτουργεί ο ΠΑΟΚ μεταγραφικά; Ένα και μόνο παράδειγμα φτάνει. Διαβάστε: «Ο Λούκας Τέιλορ είναι να συνεχίσει ως δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην Σαχτάρ Ντόνετσκ και όπως το πάει θα καταρρίψει το ρεκόρ δανεισμών. Έχουμε και λέμε: Τον Απρίλιο του 2016 η Παλμέιρας τον είχε δανείσει στην Κρισιούμα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους τον είχε στείλει δανεικό στην Παρανά. Τον Ιανουάριο του 2017 τον είχε δανείσει στην βραζιλιάνικη RB Brasil. Τον Iούνιο του ίδιου χρόνου η Παλμέιρας τον είχε δανείσει στην Παϊσαντού. Τον Φεβρουάριο του 2018 τον παραχώρησε δανεικό στην Μποταφόγκο, ενώ τον Απρίλιο του ίδιου έτους τον δάνεισε στην Μπόα. Τον Ιούνιο του 2018 η Παλμέιρας τον δάνεισε στην Λβιβ και τώρα ο παίκτης ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ουκρανία, πάλι ως δανεικός. Αυτόν τον παίκτη τον έφεραν στην Τούμπα (!!!) για να ενισχύσουν το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Και να ήταν μόνο αυτό; Τον υποδέχθηκαν με ύμνους και δοξολογίες οι σιτιζόμενοι και τα γνωστά «παπαγαλάκια».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.