Ξεκάθαρος ο στόχος, διευρυμένες οι επιλογές του Λουτσέσκου

Γιώργος Καστάνης20 Φεβρουαρίου 2022

Την 16η νίκη στο 23ο του παιχνίδι στο φετινό Πρωτάθλημα διεκδικεί απόψε το βράδυ στο Κλεάνθης Βικελίδης ο ΠΑΟΚ

Σε μία έδρα όπου τα τελευταία χρόνια, έχει καταφέρει να παίρνει νικηφόρα αποτελέσματα και στην κανονική διάρκεια αλλά και στα πλέι οφ, ο Δικέφαλος θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με φόντο τα πλέι οφ, εκεί όπου σύμφωνα με όσα δήλωσε πρόσφατα ο Βιεϊρίνια, θα εξαντληθούν όλες οι μαθηματικές πιθανότητες που έχει η ομάδα στο Πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Δικεφάλου προπονήθηκαν χθες το απόγευμα στην Τούμπα και ο Λουτσέσκου τους προετοίμασε για το σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι (19:30 σε ζωντανή μετάδοση από το Metropolis 95,5). Το μήνυμα που στέλνει η τεχνική ηγεσία είναι ξεκάθαρο, όπως ανάλογο είναι και αυτό που στέλνει ο νέος αθλητικός διευθυντής Ζοσέ Μπότο, στις κατιδίαν συζητήσεις του, με τους παίκτες. 

Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το νικηφόρο αποτέλεσμα, βασιζόμενος σε επιλογές που προέρχονται και από την διαχείριση που κάνει ο Λουτσέσκου στα τελευταία παιχνίδια. Διαχείριση που έχει ως βασικό στόχο, να ανταποκριθεί η ομάδα στις απαιτήσεις των συνεχόμενων αγώνων που δίνει κάθε τρεις ημέρες, σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι επιλογές του Λουτσέσκου για την ενδεκάδα και την αποστολή είναι διευρυμένες, καθώς όλοι σχεδόν οι παίκτες είναι στην διάθεσή του. Εκτός από τον Νέλσον Ολιβέϊρα που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο, όλοι οι υπόλοιποι θέτουν υποψηφιότητα. 

Ο Τόμας Μουργκ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην μέση πριν από την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μίντιλαντ δεν δηλώθηκε στο ιατρικό δελτίο, κατά συνέπεια είναι διαθέσιμος. Χθες πάντως ο Λουτσέσκου δεν ανακοίνωσε αποστολή, κάτι που είχε κάνει στο πρόσφατο παρελθόν, σε άλλο αγώνα πριν από μερικές εβδομάδες.

Τι συμβαίνει με τον Κούρτιτς

Επίσης ο Γιασμίν Κούρτιτς είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, όμως είναι αμφίβολο εάν θα επιλεγεί στο βασικό σχήμα. Η τελική απόφαση θα ληφθεί σήμερα το μεσημέρι στο ξενοδοχείο που έχουν καταλύσει τα μέλη της αποστολής από χθες το βράδυ. Ο

 Κούρτιτς, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε τις προηγούμενες ημέρες (θυμίζουμε πως δεν έπαιξε εναντίον του Ατρομήτου, ενώ δεν ταξίδεψε στην Δανία με την αποστολή) συμμετείχε χθες στο πρόγραμμα, έκανε όμως περισσότερο ασκήσεις με εκτελέσεις φάουλ και στημένων φάσεων, σε απόσταση από τους παίκτες που είχαν επιλεγεί για το αρχικό σχήμα. Είναι πολύ καλύτερα σαφέστατα, όμως δεν είναι βέβαιο πως θα ξεκινήσει στο τοπικό ντέρμπι. Αυτό θα αποφασιστεί σήμερα.

Η επιλογή Σβαμπ και….Σοάρες

Εφόσον ο Λουτσέσκου δεν επιλέξει τον Κούρτιτς για το βασικό σχήμα δίπλα στον Τσιγγάρα, τότε υπάρχουν οι εξής προοπτικές. Η πρώτη είναι να βάλει τον Σβαμπ δίπλα στον Τσιγγάρα και τον Ντόουγκλας πιο μπροστά από τους δύο. Η δεύτερη να επιλέξει τους Τσιγγάρα και Ντόουγκλας στα χαφ, καθώς και οι δύο είναι γρήγοροι και να βάλει τον Φιλίπε Σοάρες πιο μπροστά από αυτούς. Όλα αυτά, γιατί θέλει να έχει φρεσκάδα και ταχύτητα η ομάδα του στη μεσαία γραμμή.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Χθες εξάλλου έγινε γνωστό πως τα μέτρα ασφαλείας για το αποψινό παιχνίδι θα είναι αυξημένα. Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί θα είναι ενεργοποιημένοι, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ θα καθίσουν σε σουίτα στο Βικελίδης και από εκεί θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, ενώ αυξημένη θα είναι η προστασία για τα μέλη της αποστολής του ΠΑΟΚ (παίκτες, εκπρόσωποι τεχνικής ηγεσίας και μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.