Ξεκάθαρο μήνυμα για τον ΠΑΟΚ, αλλά υπάρχουν το Κύπελλο και η δεύτερη θέση

Στέλιος Γρηγοριάδης04 Μαρτίου 2021

Παραθέτω ορισμένους τίτλους από τα κείμενά μου που δημοσιεύτηκαν αμέσως μετά τις γιορτές, από τις πρώτες μέρες δηλαδή του 2021 μέχρι και σήμερα:

* Ρεαλιστικά, ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί, αν όμως ενισχυθεί δεν είναι απίθανο να τερματίσει πρώτος * Διάνα να κάνει ο Γκαρσία με το «ξεφόρτωμα» του ρόστερ από ανήμπορους παίκτες * Είναι πολύ κρίμα για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη να σαχλαμαρίζει σε κάθε μεταγραφική περίοδο * Με τέτοιες αδυναμίες και αμυντικά και επιθετικά, μοιραία έρχεται η ήττα, μοιραία και η πανωλεθρία * Άρτζι, μπούρτζι και λουλάς... Κρίμα για τον ΠΑΟΚ του Ιβάν * Μόνο ο Γκαρσία μπορεί να παλέψει το αλαλούμ και να πει «όχι» στις σαχλαμαρίσιες μεταγραφές * Χορταστικό το 5-0, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έδειξε όχι μόνο θετικά αλλά και αρνητικά στοιχεία * Ο Ιβάν καλοέμαθε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν πρέπει να ξαναβάλει το τρένο στις ράγες * Με Απόλλωνα στην Τούμπα και μονότερμα γίνεται να μη νικάς; Γίνεται. ΠΑΟΚ αφού... * Αν θέλει το Κύπελλο, πρέπει τώρα να εξαφανίσει τα «κουσούρια» του * Ακίνδυνος με οργανωμένες επιθέσεις, πήρε τη νίκη με δύο ατομικές ενέργειες * Με περισσότερους από... 40 παίκτες ο φετινός ΠΑΟΚ! * Αν θέλει να ξαναγίνει νταμπλούχος, καμία έκπτωση στην ποιότητα του ρόστερ. 

Σήμερα, τα συμπεράσματα είναι αυτονόητα. Ναι, δεν μπορούσε ο ΠΑΟΚ και είχε φανεί από πολύ νωρίς, για όσους μπορούσαν να δουν ρεαλιστικά τις δυνατότητες της ομάδας. Ναι, πρέπει να προσέξει πολύ ο Γκαρσία για να απαλλάξει τον ΠΑΟΚ από την παρουσία ανίκανων παικτών. Και πρέπει να προστατεύσει τον ΠΑΟΚ από τις ανοησίες που γίνονται σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Ναι, πρέπει ακόμη και μετά από εύκολες νίκες με μεγάλα σκορ να μπορείς να βλέπεις και να επισημαίνεις τις αδυναμίες. Ναι, δεν είναι ντροπή ούτε και ανώφελο να φωνάζεις ότι το ρόστερ έχει πολλά κενά, γιατί πρέπει επιτέλους να το δουν και να ξυπνήσουν αυτοί που κάνουν κουμάντο. Ναι, είναι πολύ κρίσιμη η μεταγραφική περίοδος που έρχεται. Αν θέλει ο ΠΑΟΚ να μοιάσει με την ομάδα που πήρε τα δύο νταμπλ, πρέπει να κρατήσει μόνο τους αληθινά ποιοτικούς παίκτες του, να διώξει όλους τους υπόλοιπους και στις θέσεις τους να αποκτήσει άλλους, ικανούς να στελεχώσουν μια φιλόδοξη ομάδα. Κι όλα αυτά επειδή μιλάμε για τον εύρωστο οικονομικά ΠΑΟΚ του Ιβάν και όχι τον φτωχούλη ΠΑΟΚ των υπηρεσιακών διοικήσεων. Καμία έκπτωση λοιπόν στην ποιότητα του ρόστερ, αλλά, όπως και να το κάνουμε, εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο, εκείνος που πρέπει να ξαναβάλει το τρένο στις ράγες, δεν είναι άλλος από τον Ιβάν.

Σήμερα, είναι ξεκάθαρο σε όλους το συμπέρασμα από τη φετινή σεζόν. Αλλά μέχρι το καλοκαίρι, όσοι φορούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ έχουν υποχρέωση να ματώσουν για την κατάκτηση του Κυπέλλου και της δεύτερης θέσης στο Πρωτάθλημα. Ακόμη κι αυτοί που δεν μπορούν, ας βγάλουν λίγο φιλότιμο τουλάχιστον...

ΥΓ. Πάμπλο, φτάνει με τα πειράματα. 40 παίκτες σε μια σεζόν; Μοιάζει με ανέκδοτο. Σταθερότητα χωρίς βασικό σχήμα δεν υπάρχει. Εσύ, ή ο Κοντρέρας, ή ο Βιεϊρίνια, ή ο Ιβιτς, ή ο Μουσλίμοβιτς, αν μπαινοβγαίνατε συνεχώς στην ενδεκάδα, θα ήταν σωστό;

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.