Ξεδιάντροπη συγνώμη με ορισμό Μανούχου!

Metrosport Team17 Φεβρουαρίου 2023

Αρθρογραφεί ο Θάνος Μπούζας

Δεν είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι όλοι εκεί στην ΚΕΔ δεν έχουν ίχνος λογικής. Επίσης δε μπορεί να διανοηθούμε ότι όλοι τους , τυγχάνει να είναι από κουτοί έως ηλίθιοι. Οπότε κάτι άλλο συμβαίνει , πολύ σοβαρότερο. Για όσους δε γνωρίζουν ο υπεύθυνος διαιτησίας κ. Μπένετ βρίσκεται μεταξύ Μ. Βρετανίας και Ελλάδας λόγω ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο πατέρας του. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι δεν ενημερώνεται και δεν παίρνει αποφάσεις. 

Κατά συνέπεια οδηγούμαστε στο πρώτο, ακλόνητο συμπέρασμα ότι πλέον στην ΚΕΔ υπάρχουν άτομα με συγκεκριμένο σκοπό και ρόλο που κάθε άλλο σχέση έχει με την προαγωγή της διαιτησίας και τη διατήρηση ενός ήπιου κλίματος και ισόνομου αγωνιστικού γίγνεσθαι. Εδώ και αρκετούς μήνες έχει εντοπιστεί μια «παράξενη» συμπεριφορά σχετικά με τους ορισμούς στο Var. Συγκεκριμένοι Έλληνες, ένας Πορτογάλος ακόμη και ένας που άλλαζε υπηκοότητες από τον περυσινό τελικό κυπέλλου, φαίνεται να έχουν μετατρέψει το VAR από όργανο απονομής δικαιοσύνης σε όπλο καταστρατήγησης κανονισμών υπέρ συγκεκριμένων ομάδων. 

Αν θελήσει κανείς να αντικρούσει το παραπάνω συμπέρασμα θα ρωτήσει το πως είναι δυνατόν να αλλοιώνεται η εικόνα και τα άφθονα ριπλέι υπέρ του ενός και κατά του άλλου σε σημείο που να αντικατοπτρίζεται αυτό εμφανώς τόσο στο αποτέλεσμα όσο και στον βαθμολογικό πίνακα. Πριν το δούμε με τα μάτια μας ούτε και μεις μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι θα συμβεί. Μάλιστα τον πρώτο χρόνο οι τυχόν αδικίες έμοιαζαν να γίνονται εκατέρωθεν. Ωστόσο με αποκορύφωμα το φετινό πρωτάθλημα παρατηρήσαμε έναν άνευ προηγουμένου ανταγωνισμό. Και αυτός δεν αφορά τον βαθμολογικό πίνακα. 

Ο ανταγωνισμός έχει να κάνει με το ποιος από τους ΑΕΚ ,Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό θα ωφεληθεί περισσότερο ή θα «κλέψει» περισσότερους βαθμούς. Πως γίνεται αυτό; Τελικά είναι πολύ πιο απλό και εύκολο απ’ ότι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς. Κατ’ αρχήν έχει καταργηθεί η έννοια του «τυχαίου» . Όταν οι αμφισβητούμενες φάσεις είναι υπέρ των τριών κρίνονται υπέρ αυτών. Ακόμα ανακαλύπτονται και από το var φάσεις που αποδίδουν σφυρίγματα -βαθμούς και οι οποίες σε όλα τα παιχνίδια των υπόλοιπων ομάδων ποτέ δεν βγαίνουν στην επιφάνεια. Όταν οι φάσεις είναι σε βάρος τους είτε δε προβάλλονται ποτέ, είτε έχει σφυρίξει ο διαιτητής πριν και έχει αριστεύσει το var είτε ακόμη εντελώς παράλογα παράγεται μια αντίθετη προς τον κανονισμό απόφαση (πέναλτι Ολιβέιρα με Ολυμπιακό) . 

Έτσι όταν η μπάλα χτυπάει σε χέρι παίκτη του ΠΟΚ είναι σε φυσική θέση, ακούσιο ή δεν το βλέπουμε ποτέ και όταν γλύφει το χέρι αντιπάλου είναι πέναλτι. Το όργιο όμως εντοπίζεται στις επαφές. Όποιες θέλουν δίνουν και όποιες θέλουν τις αγνοούν ή δεν τις δείχνουν ποτέ. Αυτό αφορά και τον άμεσο αντίπαλό τους τον ΠΑΟΚ που μόλις έγινε απειλητικός βλέπουμε την μια περίεργη απόφαση να διαδέχεται την άλλη. Δεν δίνεται πέναλτι με τον Ατρόμητο από τον Κουτσιαύτη στη συνέχεια δεν δίνονται δύο πέναλτι σε Ίγκανσον και Σοάρες με τον Ολυμπιακό, δίνεται πέναλτι με Λεβαδειακό όπου όλοι και το var είδαμε ότι δεν υπήρχε επαφή και την Κυριακή φτιάχνουν στα πρόχειρα έναν κανονισμό για να δικαιολογήσουν το οφσάιντ που δεν έδωσαν.

Εντωμεταξύ στα δικά τους παιχνίδια έχουμε τον Καραντώνη να σφυρίζει με τον Αστέρα για να μην προλάβει να μετρήσει το γκολ (ορίζεται σήμερα) , τον Παπαδόπουλο, τον Διαμαντόπουλο και φυσικά τον Μανούχο στην πρώτη γραμμή. Αυτόν που μετρούσε τα δοκάρια και αντί -αν ήθελε να τον ορίσει- να τον βάλει σε ένα εύκολο παιχνίδι τον ορίζει πάλι στην ΑΕΚ ως τέταρτο. ΚΑΙ ΠΑΟΚ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΤΙΠΟΤΕ!! Έχει παραδώσει τα όπλα και αφήνει Λουτσέσκου, παίκτες, φιλάθλους και κάποιους γραφικούς δημοσιογράφους να τα βάζουν με τον Μελισανίδη τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο. Είναι ντροπή ένα παιδί από τη Γερμανία να σας ανοίγει τα μάτια για το οφσάιντ. 

Άμα θέλετε να περνάτε απαρατήρητοι εκεί που υποτίθεται ότι λαμβάνονται αποφάσεις και παίρνονται μέτρα για το πως θα αντιδράσει ο ΠΑΟΚ φτιάξτε μια ΜΚΟ για φιλανθρωπίες. Ο ΠΑΟΚ θέλει κότσια, θέλει ενέργεια , θέλει αποφασιστικότητα και όχι να ΟΡΙΖΕΤΑΙ ο ΜΑΝΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.