Ξανθόπουλος: «Πρόβλημα βιοπορισμού παίκτες Α2 και Β Εθνικής»!

Metrosport Team08 Δεκεμβρίου 2020

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, καλαθοσφαιριστής του Κολοσσού Ρόδου και μέλος του ΠΣΑΚ, μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και του lockdown στις χαμηλότερες κατηγορίες του μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Δεν θα μιλήσω σαν ΠΣΑΚ, αλλά σαν επαγγελματίας αθλητής που αγωνίζομαι και στην κατηγορία που παίζουμε τους αγώνες κανονικά βάσει των προϋποθέσεων γιατί κάνουμε διαρκώς τεστ και ότι προβλέπεται. Επειδή μιλάμε καθημερινά με παιδιά της Α2 και Β’ Εθνικής, η κατάσταση είναι τραγική. Η πλειονότητα των αθλητών αυτών των κατηγοριών ζει από το άθλημά μας. Είναι το επάγγελμά τους, άσχετα αν στα χαρτιά δεν είναι επαγγελματίες. Τα παιδιά έχουν πρόβλημα βιοποριστικό. Ειδικά μετά την περσινή χρονιά που έγινε η διακοπή και δεν πληρώθηκαν. Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους επιδημιολόγους. Καταλαβαίνουμε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Από την άλλη σκεφτείτε ότι το επάγγελμα που κάνουμε δεν μπορεί ξαφνικά μια κυβέρνηση να πει 7/1 παίξτε. Ο αθλητής πρέπει να κρατήσει καλά το σώμα του και να προετοιμαστεί.

Μιλάω σαν Βασίλης όχι σαν ΠΣΑΚ. Ο ΠΣΑΚ κάνει όσες ενέργειες έπρεπε. Οι παίκτες των εθνικών κατηγοριών με κάποιον τρόπο να ξεκινήσουν τουλάχιστον τις προπονήσεις. Μπορούν να κάνουν 3-4 άτομα προπόνηση σε κάθε μπασκέτα με προπονητή, ώστε να μη χρειαστούν χρόνο για να ετοιμαστούν να αρχίσουν οι αγώνες. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορούμε να πάμε κόντρα στους επιδημιολόγους, πάνω απ’ όλα είναι η υγεία».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.