Ξάνθη: Ποιο είναι το μεγαλύτερο υδροπονικό θερμοκήπιο της ΝΑ Ευρώπης!

Metrosport Team10 Απριλίου 2024

Στην Ξάνθη βρίσκεται το μεγαλύτερο υδροπονικό θερμοκήπιο της ΝΑ Ευρώπης 195 συνολικά στρεμμάτων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, που παρουσίασε το θέμα, μία πρότυπη μονάδα στην περιοχή του Ερασμίου, όχι μόνο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης για την περιοχή, αλλά αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με μηδενικές εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα.

Αγγούρια, ντομάτες και μελιτζάνες διάφορων ποικιλιών φεύγουν καθημερινά από το θερμοκήπιο για τα μεγαλύτερα super market, αλλά και για το εξωτερικό.

Η ίδρυση και δημιουργία

Το 2013, δύο μεγάλοι Ελληνικοί όμιλοι βιομηχανίας με δυναμική παρουσία στη διεθνή αγορά, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης και η Έλαστρον, αποφάσισαν να συμπράξουν στον τομέα της καινοτομίας, αξιοποιώντας το πλούσιο γεωθερμικό πεδίο της περιοχής γεωθερμίας, στοχεύοντας στην αειφόρο καλλιέργεια, ιδρύοντας τα Θερμοκήπια Θράκης στο Νέο Εράσμιο Ξάνθης!

Την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί μια επένδυση με υψηλό ρίσκο. Σήμερα ωστόσο φαίνεται ότι το ρίσκο απέδωσε, καθώς τα Θερμοκήπια Θράκης συνεχίζει την κερδοφόρα πορεία της με τον τζίρο της το 2020 να κινείται πάνω από τα 8 εκατ. ευρώ (στα 8,18 εκατ.)με τα καθαρά κέρδη να είναι περίπου στις 500 χιλιάδες ευρώ! Η εταιρεία με έδρα το Νέο Εράσμιο Ξάνθης επί 11 χρόνια τώρα επενδύει στον κλάδο της υδροπονίας. Σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που εκτείνονται σε 180 στρέμματα, τα Θερμοκήπια Θράκης κάνοντας χρήση του γεωθερμικού πεδίου παράγουν κατά βάση τομάτες, μελιτζάνες και αγγουράκια.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.