Ξανά στο ραντάρ του ΠΑΟΚ ο Κροβίνοβιτς

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2020

Μία ενδιαφέρουσα περίπτωση που απασχόλησε και στο παρελθόν τον ΠΑΟΚ, επανέρχεται στο προσκήνιο. Πρόκειται για τον Φίλιπ Κροβίνοβιτς.

Το περασμένο καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να φέρει τον 25χρονο μέσο, πραγματοποιώντας μια δεύτερη κίνηση με παίκτη της Μπενφίκα μετά τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και με δεδομένη την ανάγκη ενίσχυσης στον άξονα, ωστόσο η υπόθεση δεν προχώρησε. Ο Κροάτης προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν πέρυσι με τη Γουέστ Μπρομ στην Championship έχοντας τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε 40 ματς και σημαντική συμβολή στην επάνοδο της στην Premier League.

Η Γουέστ Μπρομ τον κράτησε με τη μορφή «δανεισμού» από την Μπενφίκα όμως τα δεδομένα δεν είναι πια ιδανικά γι' αυτόν. Στη διάρκεια της σεζόν έκανε 11 εμφανίσεις στην Premier League, τις πέντε ως βασικός, χωρίς γκολ και ασίστ. Πέρασε ως αλλαγή προς το τέλος και του τελευταίου αγώνα της στο 2020, στη βαριά εντός έδρας ήττα με 0-5 από τη Λιντς. Ωστόσο η αποχώρηση του συμπατριώτη του Σλάβεν Μπίλιτς, του προπονητή που τον είχε πάρει στη Γουέστ Μπρομ και η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Σαμς Αλαρντάις ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα και να οδηγήσει στη διακοπή του δανεισμού του.

Εκεί μπαίνει ο ΠΑΟΚ που έχοντας «φρέσκια» την περίπτωση του Σέρζιο Ολιβέιρα βλέπει στο πρόσωπο του Κροβίνοβιτς μία πολύ ποιοτική λύση για το κέντρο, προσφέροντας του την προοπτική εγγυημένου χρόνου συμμετοχής, που δεν τον είχε στο τελευταίο εξάμηνο.

Ο Κροβίνοβιτς μετά τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του στη ΝΚ Ζάγκρεμπ, βρέθηκε για δύο χρόνια (2015-17) στη Ρίο Άβε στην οποία είχε προπονητή και τον Πέδρο Μαρτίνς του Ολυμπιακού. Από τη Ρίο Άβε τον απέκτησε η Μπενφίκα με πενταετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2017 και με την οποία μέτρησε συνολικά 28 αγώνες, με δύο γκολ και μία ασίστ, μέχρι που τον παραχώρησε στη Γουέστ Μπρομ. Η βασική του θέση είναι επιτελικός μέσος όμως αγωνίζεται και ως κεντρικός μέσος ενώ είναι διεθνής με τις Εθνικές Κ19 και Κ21 της Κροατίας.

Πάρτε μια γεύση από αυτά που κάνει στο γήπεδο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.