Ξανά στη λίστα του Άρη ο Τσέχος επιθετικός, Ματέι Βίντρα

Γιώργος Στράντζαλης15 Νοεμβρίου 2022

Η προσθήκη επιθετικού είναι στο μεταγραφικό πλάνο του Αρη για την ενίσχυση του ρόστερ τον Ιανουάριο και προς αυτήν την κατεύθυνση επανεξετάζεται η περίπτωση του 30χρονου Τσέχου Ματέι Βίντρα ο οποίος –το καλοκαίρι – έμεινε ελεύθερος από την Μπέρνλι.

Πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα περίπτωση επιθετικού την οποία οι Κιτρινόμαυροι είχαν τσεκάρει τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο, παρά τις επαφές που είχαν γίνει, δεν προχώρησε το deal. Στην πραγματικότητα ο Αρης και ο ποδοσφαιριστής εκτίμησαν τότε ότι το ρίσκο θα ήταν μεγάλο καθώς ο Βίντρα ήταν σε διαδικασία ανάρρωσης και αποκατάστασης από επέμβαση στον πρόσθιο χιαστό, αφού υπέστη ρήξη στις 30 Απριλίου σε αγώνα της Μπέρνλι με τη Γουότφορντ. Πλέον, ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής σε δράση και οι Κιτρινόμαυροι τσεκάρουν εκ νέου την περίπτωσή του για παρτενέρ του Γκρέι στην επίθεση.

Ο Βίντρα έμεινε ελεύθερος το καλοκαίρι από την Μπέρνλι μετά από τετραετή παρουσία στην Premier League, όπου κατέγραψε 97 συμμετοχές, 12 γκολ και 10 ασίστ. Η αγγλική ομάδα είχε δαπανήσει ποσό άνω των 12εκατ. ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του το 2018 από την Ντέρμπι Κάουντι με την οποία είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ στην Championship με 20 γκολ. Η Κάουντι είχε αποκτήσει τα δικαιώματά του από την Γουότφορντ έναντι 9,4 εκατ. ευρώ.

Ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του στην Βισότσινα Ζιχλάβα για να κάνει το άλμα τον Γενάρη του 2010 στην Μπάνικ Οστράβα. Ψηφίστηκε ως αποκάλυψη της χρονιάς στην Τσεχία και το ίδιο καλοκαίρι, μόλις στα 18 του ήρθε η μεταγραφή στην Ιταλία και την Ουντινέζε έναντι 3 εκατ. ευρώ. Γενικώς, αν προσθέσει κανείς τα ποσά που επένδυσαν οι ομάδες στον Βίντρα καταλήγει στα 36,5 εκατομμύρια.

Συνολικά στην καριέρα του ο Τσέχος επιθετικός έχει 372 αγώνες με 100 γκολ, ενώ από το 2014 έχει καταγράψει 44 συμμετοχής με την Εθνική της χώρας του, έχοντας πετύχει επτά γκολ και συμμετοχή στα δύο τελευταία EURO.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.