Ξανά, ο Αρης που ξέρουμε

Μάνος Χατζάκης08 Ιανουαρίου 2021

Οποιος είναι έξω από τον χορό, όχι μόνο ξέρει πολλά τραγούδια, αλλά κινδυνεύει να χάσει και τα... βήματα, αν επιχειρήσει να χορέψει.

Ευτυχώς, οι -εκτός ομάδας- δεν γνωρίζουν και τόσο καλά πώς είναι δομημένος ο φετινός Αρης. Ευτυχώς, πάλι, το Πρωτάθλημα δεν... τελείωσε στη Λαμία, αλλά είχε και συνέχεια, εξ' ου και το νέο δείγμα από τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Θεός του Πολέμου έκλεισε τον ορισμό της παρένθεσης στη Λαμία και έκανε, απλώς, τη δουλειά του απέναντι στον Βόλο.

Σταθερός στο σώμα και το μυαλό, έπαιξε το ποδόσφαιρο που ξέρει -ή έστω μέρος αυτού- κι έκανε τους Θεσσαλούς να περιοριστούν σε επίσκεψη αναψυχής στο «Κλ. Βικελίδης». Εμφάνιση, η οποία δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης, χαρακτήρας νικητή και το 2-0 δεν ήταν παρά η φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

Ο,τι, δηλαδή, γνωρίζουμε -τη φετινή αγωνιστική περίοδο- από τον Αρη, ο οποίος εξακολουθεί να μάχεται για το υψηλότερο δυνατό πλασάρισμα, χωρίς να διακατέχεται από οποιοδήποτε σύνδρομο ή οποιαδήποτε ανάγκη για απαντήσεις.

Εκείνες, έχουν δοθεί σε πολλά ματς, άρα το ερώτημα δεν είναι πόσο θα αντέξουν οι «κιτρινόμαυροι» σε συνθήκες πίεσης ή ανταγωνισμού, αλλά πόσο θα αντέξουν οι αντίπαλοι, είτε εντός, είτε εκτός «Κλ. Βικελίδης».

Και, για να επανέλθουμε σε ό,τι αφορά στη δομή του συνόλου, αρκεί να σας πούμε ότι η ομάδα είναι φτιαγμένη, για να μη δέχεται γκολ και να βγάζει ό,τι περισσότερο μπορεί από τη μέση και εμπρός. Επίσης, η ψυχολογία δεν είναι πλαστελίνη, ούτε καθορίζεται από μία νίκη ή μία ήττα.

Ο Αρης έβαλε στο DNA του στοιχεία πρωταθλητισμού κι αυτά προσπαθεί να τηρεί από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Οταν έχεις μπροστά σου μαραθώνιο, δεν είναι δυνατόν να ασχολείσαι με το αν για 5-10 μ. δεν ήσουν όσο γρήγορος έπρεπε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.