Χάλαντ VS «Λέβα»: Προτιμάτε τον νέο ή τον παλιό;

Δημήτρης Καλαϊτζής08 Φεβρουαρίου 2020

Το πιο ανταγωνιστικό και αμφίρροπο Πρωτάθλημα των τελευταίων ετών εξελίσσεται φέτος στην Bundesliga, με τον τίτλο να διεκδικούν όχι μία, ούτε δυο, αλλά τέσσερις ομάδες. Ο λόγος για τις Μπάγερν Μονάχου, Λειψία, Γκλάντμπαχ και Μπορούσια Ντόρτμουντ. Σ΄ αυτό συνέβαλαν οι Βαυαροί που μέτρησαν επτά απώλειες στον πρώτο γύρο.

Πέρα από τη σαλατιέρα στη Γερμανία, μεγάλη μάχη θα γίνει για το ποιος θα κερδίσει το χρυσό παπούτσι.

Πρώτο βιολί στο σκοράρισμα μετά από 20 στροφές είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει πετύχει 22 γκολ (συνολικά έχει 35 τέρματα σε 29 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με τους πρωταθλητές), ενώ ακολουθεί από πίσω του ο φορ των «ταύρων», Τίμο Βέρνερ που έχει δυο λιγότερα.

Βέβαια, τα βλέμματα δεν πέφτουν πάνω ούτε στον Πολωνό, ούτε στον Γερμανό. Αυτός που έχει τρελάνει τους πάντες στη Γερμανία και όχι μόνo είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ντόρτμουντ, Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος άφησε τη Σάλτσμπουργκ και την Αυστρία για να γίνει κάτοικος Βεστφαλίας, φορώντας τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Στα πρώτα του τρία παιχνίδια ο Νορβηγός αστέρας-μόνο σ΄ ένα αγωνίστηκε βασικός-μετράει ήδη επτά γκολ! 

Το χατ-τρικ του Χάλαντ στο ντεμπούτο του με την Ντόρτμουντ. Θύμα του η Άουγκσμπουργκ

Τα δυο γκολ του Νορβηγού κόντρα στην Κολωνία

Είχε και συνέχεια απέναντι στην Ουνιόν Βερολίνου


Φανταστείτε ότι έχουμε ακόμα 14 αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία της Bundesliga και πόσα ακόμα γκολ μπορεί να σημειώσει ο 19χρονος στράικερ. 

Άρχισαν, ήδη οι συγκρίσεις ανάμεσα στον «παλιό» Λεβαντόφσκι με τον «νέο» Χάλαντ. Με αφορμή αυτό, το metrosport.gr σας παρουσιάζει τα επιτεύγματα των δυο ποδοσφαιριστών.

Πριν από λίγους μήνες και συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου του 2019, ο 18χρονος τότε Έρλινγκ Χάλαντ αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ20 με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας. Οι Σκανδιναβοί βρήκαν απέναντι τους την Ονδούρα με τον Χάλαντ να κάνει πάρτι πετυχαίνοντας εννέα τέρματα!

Παράλληλα, ο Χάλαντ μπήκε στα βιβλία της ιστορίας του Champions League με τα τρία γκολ που σκόραρε στο ματς της Σάλτσμπουργκ με αντίπαλο την Γκενκ (6-2). Έτσι, ισοφάρισε ρεκόρ που κρατούσαν μέχρι σήμερα οι Φαν Μπάστεν, Γκραφίτε, Ιακουίντα και Ρούνεϊ. 

Το μέλλον είναι μπροστά του και σίγουρα έχει να πετύχει πολλά ασύλληπτα ρεκόρ και να αφήσει ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! 

Πάμε τώρα να δούμε τι ρεκόρ έχει καταγράψει ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στα 31 του χρόνια.

Ο Πολωνός έγινε ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει καρέ τερμάτων στο Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες. Αρχικά, τα κατάφερε με την Μπορούσια Ντόρτμουντ κόντρα στη Ρεάλ το 2013 και έξι χρόνια μετά με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, η οποία πέρασε σαν σίφουνας από το Βελιγράδι, συντρίβοντας με 6-0 τον Ερυθρό Αστέρα.

Επιπρόσθετα, είναι ο πρώτος σκόρερ του φετινού Champions League, καθώς σε έξι παιχνίδια έχει πετύχει 10 γκολ (ο Χάλαντ έχει 7), ενώ με 63 τέρματα είναι πέμπτος στη σχετική λίστα των σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο φορ της Μπάγερν κατέρριψε το ρεκόρ του πιο γρήγορου χατ-τρικ στην ιστορία της Bundesliga, καθώς χρειάστηκε μόλις 3'22", ξεπερνώντας έτσι τον Μίκαελ Τόνις της Ντούισμπουργκ που κρατούσε το ρεκόρ από τις 27 Αυγούστου 1991, ενώ είναι ο μοναδικός παίκτης στη Γερμανία που σημειώνει πέντε τέρματα σ΄ έναν αγώνα. Πιο συγκεκριμένα χρειάστηκε εννιά λεπτά για να ισοπεδώσει μόνος του τη Βόλφσμπουργκ στις 22 Σεπτεμβρίου του 2015.


Το ρεκόρ που καλείται να σπάσει είναι των έξι γκολ σε έναν αγώνα της Bundesliga, που έχει πετύχει ο Ντίτερ Μίλερ και στον νικηφόρο αγώνα της Κολωνίας με αντίπαλο τη Βέρντερ Βρέμης το 1977.

Επίσης, αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Πολωνία για επτά συνεχόμενα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2011 μέχρι το 2017. Επιπλέον, έχει κατακτήσει επτά Πρωταθλήματα την τελευταία δεκαετία, δύο με την Ντόρτμουντ και πέντε με την Μπάγερν, ενώ του λείπει το τρόπαιο του Champions League που έχασε το 2013, όταν αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ και αντίπαλος ήταν η νυν ομάδα του, η Μπάγερν Μονάχου.

Τέλος, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν έχει κατακτήσει ποτέ τη «Χρυσή Μπάλα».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.