Γουίλσον Εντουάρντο: Η συνεργασία με τον Φερέιρα, ο παραγκωνισμός και η... Σπόρτινγκ

Αχίλλειος Έξαρχος28 Απριλίου 2020

Το metrosport.gr μετέφερε νωρίτερα την είδηση για τον «εκλεκτό» του Αμπέλ Φερέιρα σε ό,τι αφορά την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής του ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γουίλσον Εντουάρντο. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός είναι παλιός γνώριμος του Πορτογάλου τεχνικού του Δικεφάλου, καθώς οι δυο τους συνεργάστηκαν τη διετία 2017-19. Μάλιστα, ο Εντουάρντο αποτέλεσε ένα από τις βασικές επιλογές του Αμπέλ Φερέιρα, ιδιαίτερη τη δεύτερη χρονιά, καθώς την πρώτη έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού.

Συνολικά τη διετία του Αμπέλ Φερέιρα στην Μπράγκα, ο Γουίλσον Εντουάρντο είχε 63 συμμετοχές και 24 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Ειδικότερα, τη δεύτερη γεμάτη χρονιά (2018-19) ο Ανγκολέζος είχε 42 συμμετοχές και 16 γκολ.

Ο παραγκωνισμός από την Μπράγκα

Ο Ανγκολέζος εξτρέμ μένει το καλοκαίρι ελεύθερος από την πορτογαλική ομάδα και το «διαζύγιο» μεταξύ των δύο πλευρών κάθε άλλο παρά βελούδινο αποδείχθηκε.

Η Μπράγκα επιχείρησε να διαπραγματευτεί μαζί του την ανανέωση του συμβολαίου του, όμως, ο παίκτης ήταν ανένδοτος. Μάλιστα, η απροθυμία του ποδοσφαιριστή να μπει σε διαδικασία συζητήσεων οδήγησε τη Μπράγκα να πάρει την απόφαση να τον παραγκωνίσει.

Η τελευταία συμμετοχή του παίκτη με τη Μπράγκα καταγράφεται στις 8 Φεβρουαρίου σε αγώνα με την Ζιλ Βιθέντε και, μάλιστα, ως αλλαγή. Έκτοτε στο διάστημα που μεσολάβησε ως τη διακοπή λόγω του κορωνοϊού στις αρχές Μαρτίου έμενε συνεχώς εκτός αποστολής με εντολή της διοίκησης.

Ο Αμορίμ και το ενδιαφέρον της Σπόρτινγκ

Ο Αμπέλ Φερέιρα αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι για τον ΠΑΟΚ, η Μπράγκα γύρισε σελίδα με τον Ρούμπεν Αμορίμ στην τεχνική της ηγεσία, όμως, η θέση του Εντουάρντο δεν διαφοροποιήθηκε, καθώς ο Ανγκολέζος παρέμεινε βασική επιλογή και στα χέρια του Αμορίμ.

Με εξαίρεση ένα διάστημα περίπου ενός μηνός στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω ενός μυικού τραυματισμού, ο Εντουάρντο παρέμεινε βασικό στέλεχος. Συνολικά μέχρι τη στιγμή της διακοπής λόγω του κορωνοϊού είχε 25 συμμετοχές και οκτώ γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Παρά τον παραγκωνισμό, ωστόσο, ο Εντουάρντο συνεχίζει να χαίρει της εκτίμησης του Ρούμπεν Αμορίμ. Ακόμη και μετά τη μετακόμισή του στη Σπόρτινγκ, ο 29χρονος Ανγκολέζος συνεχίζει να απασχολεί τον πρώην, πλέον, τεχνικό της Μπράγκα. Μάλιστα, πορτογαλικά δημοσιεύματα εμφανίζουν τη Σπόρτινγκ να ενδιαφέρεται για την απόκτησή του Γουίλσον Εντουάρντο ενόψει της νέας σεζόν.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.