Βρούτσης: Έρχονται νέα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον Σεπτέμβριο

Metrosport Team09 Ιουνίου 2020

Για περαιτέρω ενίσχυση των εργαζόμενων από Σεπτέμβρη έκανε λόγο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας στο 5ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών «Η Επόμενη Μέρα». 

Σύμφωνα με όσα είπε ο αρμόδιος Υπουργός, αναμένεται να επανεξεταστεί η πολιτική και από τον Σεπτέμβριο θα υπάρξει νέα προστασία των εργαζομένων. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι στο νέο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που θα παρουσιάσει αύριο (10/6) θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους και φθηνότερες διακοπές καθώς ο προϋπολογισμός τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρσι και από τα 10 εκ. φέτος φτάνει τα 30 εκ. ευρώ.

Έπειτα, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό λέγοντας ότι η κυβέρνηση ικανοποίησε όλες τις συνταγματικές διατάξεις και αναμένεται μέχρι τον Σεπτέμβριο η νέα κύρια σύνταξη με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης ενώ τον Οκτώβριο θα καταβληθούν τα αναδρομικά 8 μηνών για τις επικουρικές συντάξεις και 12 μηνών για τις κύριες συντάξεις.

Στο τέλος του μήνα με αρχές Ιουλίου θα παρουσιαστεί η νέα ψηφιακή σύνταξη ΑΤΛΑΣ όπου η απονομή της σύνταξης θα γίνεται για το 40% των ασφαλισμένων μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στην συνέχεια τον Ιανουάριο του 2021 θα αφορά το 55% των συντάξεων και στα τέλη του 2021 θα βγαίνει ψηφιακά η σύνταξη του 80-85% των συνταξιούχων.

Σε ότι αφορά τις ασφαλιστικές εισφορές υπογράμμισε ότι η μείωση κατά 0,90% των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιουνίου θα συνεχιστεί με περαιτέρω μείωση 5 μονάδες το συντομότερο δυνατό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.