Βρμπα: «Ο Νταρίντα θα προσαρμοστεί γρήγορα, μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε σύστημα»

Πέτρος Χαριζακλής15 Δεκεμβρίου 2022

Συνέντευξη στον Πέτρο Χαριζακλή

Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι το πρώτο χειμερινό μεταγραφικό απόκτημα του Αρη. Ο Τσέχος μέσος αποχώρησε από την Μπουντεσλίγκα μετά από μια δεκαετία, με το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του στη Γερμανία να έχει το ζήσει στο Βερολίνο παίζοντας με τη φανέλα της Χέρτα.

Ο 32χρονος Τσέχος θα δώσει τρεξίματα και εμπειρία στο σύνολο του Άλαν Πάρντιου και το Metrosport.gr συνομίλησε με έναν προπονητή που τον γνωρίζει καλά. Ο λόγος για τον προπονητή της τσέχικης Ζλιν, Πάβελ Βρμπα, ο οποίος είχε παίκτη του Νταρίντα στην Βικτόρια Πλζεν και τον ανέδειξε πριν μετακομίσει στη Γερμανία και τη Φράιμπουργκ.

Ο έμπειρος Τσέχος τεχνικός μίλησε για τον παίκτη που είχε στην Βικτόρια Πλζεν για πάνω από τρία χρόνια. Ο Νταρίντα στην Πλζεν υπό τις οδηγίες του Βρμπα πήρε δύο πρωταθλήματα Τσεχίας, έπαιξε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ενώ είχε και την μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο τεχνικό. Σε 93 παιχνίδια υπό τις οδηγίες του Βρμπα, ο Νταρίντα είχε 18 γκολ και 18 ασίστ.

Η πρώτη ερώτηση που κάναμε στο Πάβελ Βρμπα ήταν από το αν περίμενε να έρθει ο Νταρίντα σε ένα πρωτάθλημα όπως το ελληνικό. «Νομίζω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα έχει καλή ποιότητα και ο Βλάντα ξέρει πως πηγαίνει σε ένα πολύ φιλόδοξο σύλλογο». Στη συνέχεια καταθέσαμε μια ερώτηση βασισμένη στα γεγονότα. Ο Νταρίντα μετά από επτά χρόνια φεύγει από τη Χέρτα και οι συχνές μετακινήσεις δεν είναι κάτι που συνηθίζει. Αρα πόσο χρόνο προσαρμογής θα χρειαστεί; Ο Βρμπα ήταν ξεκάθαρος, «Μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα, είναι έξυπνος παίκτης και άνθρωπος. Δουλεύει επίσης σκληρά, οπότε θα κάνει πάντα το καλύτερο δυνατό για τον σύλλογο».

O Νταρίντα βραβεύτηκε ως ο ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Τσεχία το 2017 και δίπλα του ο προπονητής της χρονιάς, Πάβελ Βρμπα



Επειτα, ρωτήσαμε για τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματά του. «Η αδυναμία του θα μπορούσε να είναι η αποτελεσματικότητά του: τα σουτ του είναι πολύ καλά, επομένως θα έπρεπε να έχει σκοράρει περισσότερα γκολ», τόνισε ο Βρμπα. Δεν μπορούσαμε να μην πάμε και στο τακτικό κομμάτι, όσον αφορά για το σύστημα που του ταιριάζει καλύτερα. «Μπορεί να παίξει σε οποιοδήποτε σύστημα και είναι πολύ έξυπνος και εργατικός, τα νούμερα από τη Γερμανία το αποδεικνύουν» ξεκαθάρισε ο έμπειρος Τσέχος τεχνικός.

Τέλος, του εκφράσαμε την ερώτηση για το τι μπορεί να δώσει στη νέα του ομάδα. «Θα κάνει το καλύτερο δυνατό, δουλεύει σκληρά. Έπαιξε πολλά χρόνια στη Γερμανία, αυτό μιλάει από μόνο του».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.