Βρίσκει λύση και με Σιστόν o Άρης

Μάνος Χατζάκης13 Ιουλίου 2020

Σε θετικό ατμόσφαιρα εξελίσσονται οι συζητήσεις των δικηγόρων της ΠΑΕ με την πλευρά του Ντιόγκο Σιστόν. Ήδη, οι επαφές έχουν εντατικοποιηθεί και εκφράζεται αισιοδοξία ότι, κατά τη διάρκεια του Ιουλίου, θα επέλθει οριστική συμφωνία, όσον αφορά τον διακανονισμό του ποσού, που έχει επιδικάσει η FIFA στον βετεράνο ποδοσφαιριστή.

Η “κιτρινόμαυρη” ΠΑΕ δεν είχε άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί το χρέος της παλιάς ΠΑΕ προς Σιστόν, Ουμπίδες, Πορτίγια και τον ατζέντη Μαγκνταλένα, γι' αυτό και προχωρά... ολοταχώς σε διακανονισμούς. Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η νομική ομάδα της εταιρείας έχει συμφωνήσει με τον αργεντινό ποδοσφαιριστή του Ατρομήτου, όπως και τον Ισπανό, προκειμένου να διακανονιστούν οι οφειλές και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την άρση του πρώτου ban.

Το τελευταίο διάστημα γίνεται, επίσης, προσπάθεια, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με τον Ντιόγκο Σιστόν, στον οποίο έχει επιδικαστεί λίγο πάνω από τις 200.000 ευρώ. Η πρώτη επαφή έγινε στα τέλη Μαΐου, ενώ τις τελευταίες μέρες ακολούθησαν κι άλλες. Αρχικά, υπήρξαν ορισμένες διαφωνίες, ωστόσο και στη δική του περίπτωση τα πράγματα δείχνουν να παίρνουν τον δρόμο τους. Η πρόταση των “κιτρινόμαυρων” πλησίασε αρκετά στα στάνταρ, που έθετε ο δικηγόρος του Σιστόν και εκφράζεται πλέον αισιοδοξία ότι, σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα αρχίσει η εξόφληση και αυτού του... γραμματίου, που αποτελεί ευθύνη άλλων διοικήσεων και όχι του Θόδωρου Καρυπίδη.

Ο επικεφαλής της ΠΑΕ, όπως ανέφερε και το Σάββατο το βράδυ, θα πληρώσει από την τσέπη του τις οφειλές, ώστε η FIFA να “μαλακώσει” τη στάση της και να “βοηθήσει” την εταιρία να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα. Βλέποντας, δηλαδή, η Παγκόσμια Ομοσπονδία ότι ο Αρης μπαίνει σε διαδικασία να πληρώσει τις οφειλές, καθώς δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, ίσως αφήσει περιθώρια για άρση (ή έστω μερική άρση) και του δεύτερου ban, που αφορά στην έκδοση του δελτίου στον Φιορίν Ντουρμισάι. Υπόθεση για την οποία η νομική ομάδα προσέφυγε την περασμένη Παρασκευή στο CAS περιμένοντας την (άμεση) εκδίκαση, για να πορευτεί αναλόγως.

+ Εξ' αρχής οι Χαβιέ Ουμπίδες και Κριστιάν Πορτίγια έδειξαν διαλλακτική στάση και ήταν διατεθειμένοι να τα βρουν με την ΠΑΕ, όσον αφορά την αποπληρωμή των οφειλομένων. Ειδικά, ο πρώτος δεν είχε καμία διάθεση να πιέσει. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως ο χαφ του Ατρομήτου διεκδίκησε μόνο τα δεδουλευμένα, που αφορούν στον πρώτο χρόνο συνεργασίας του με τους “κιτρινόμαυρους”, παρά το γεγονός πως θα μπορούσε να προσφύγει στη FIFA, ζητώντας και τα υπόλοιπα δύο. Οπως έκανε δηλαδή ο Οριόλ Λοθάνο στον οποίο η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιδίκασε 750.000 ευρώ, όσα αντιστοιχούσαν στο τριετές συμβόλαιο, που είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2010.

+ Οπως για τον Οριόλ έτσι και για τον Τζον Ιμπε, η ΠΑΕ έχει προσφύγει στο CAS, περιμένοντας αθωωτικές αποφάσεις. Στον Νιγηριανό έχουν επιδικαστεί 198.000 ευρώ. Ετσι, η νομική ομάδα της εταιρείας έχει, προς το παρόν, τρεις εκκρεμείς υποθέσεις στον Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο της Λωζάνης. Μία για Οριόλ, μία για Ίμπε και μία για την έκδοση του δελτίου στον Ντουρμισάι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.